Schattig: op deze plek kun je zwemmende biggetjes spotten in de zee

Reizen door Jennifer

Normaal gesproken rollen biggetjes zich helemaal vies in de modder, maar ze zijn net zo dol op water. Op de Bahama’s vind je een heuse Pig Beach, waar de biggetjes zwemmen in de zee. Hoe cute?

Lees ook: Wow! Dit zijn de mooiste en meest bizarre stranden ter wereld

Wat is Pig Beach?

Het inmiddels beroemde Pig Beach (Big Major Cay) is een speciaal strand op het onbewoonde eiland Exuma in de Bahama’s. Echt zo’n typisch Expeditie Robinson-eiland met helderblauw water en een mooi, wit strand. Hier vind je niets anders dan bomen, zand, zee en dus biggetjes. Het is daardoor zeker een vakantieplek, die op je bucketlist moet!

Waar komen de biggetjes vandaan?

Hoe de biggetjes ooit op het eiland terecht zijn gekomen, is nog altijd een raadsel. Verschillende verhalen gaan rond over de komst van de biggetjes. Zo zeggen sommige dat de varkens zijn achtergelaten door zeelui, die de varkentjes wilden roosteren. Iets wat kennelijk nooit is gelukt. Gelukkig! Al zeggen anderen dat de varkens een schipbreuk hebben overleefd en vervolgens strandden op dit onbewoonde eiland. Een groepje kritische mensen denkt dat het allemaal gewoon een marketingtruc is om toeristen te lokken. Hoe dan ook is dit wel de allereerste Pig Beach ooit. Alle andere stranden met varkentjes zijn écht alleen bedoeld als toeristenhotspot.

Zo kom je op Pig Beach

De meeste bezoekers van Pig Beach komen van Nassau, de hoofdstad van de Bahama’s. De enige manier hoe je terechtkomt op het eiland van de biggetjes is met de boot of het vliegtuig. De boottripjes zijn daarbij wel goedkoper (ongeveer tussen de 90 en 200 euro). Nadeel is alleen dat je meer tijd op de boot besteedt dan op het eiland. In dat geval kun je dus toch beter voor het vliegtuig gaan. Wanneer je met het vliegtuig gaat, kun je vaak ook nog andere dingen doen, zoals zwemmen met haaien en snorkelen in de grotten.

Zo ga je om met de biggetjes op Pig Beach

Hoe dan ook ben je als toerist meer dan welkom op Pig Beach. Weet wel dat je daar te gast bent en dat dit nog steeds wilde beesten zijn. Zie de biggetjes niet alleen als een prop voor je Instagramfoto’s. Ze kunnen namelijk ook zeker bijten en de schattige biggetjes zijn sterker dan je misschien denkt. Vooral als ze worden getriggerd en gestrest zijn, kunnen ze agressief reageren. Dat wil je niet!

Lees ook: Deze vakantiebestemming moet op de bucketlist van elk kattenmens!