Wow! Dit zijn de mooiste en meest bizarre stranden ter wereld

Reizen door Julia

Zon, zee en lekker zonnen op het strand. Wat voor beeld heb jij bij vakantie in je hoofd? Wist je dat er over de hele wereld een aantal bijzondere stranden zijn? Dat is in ieder geval weer iets anders dan your typical Scheveningse zandstrand.  


Glass beach, Californië

Van veraf zie je het misschien niet, maar als je van dichtbij kijkt zie je dat er allemaal glas ligt. Dit komt omdat het strand jarenlang werd gebruikt als stortplaats.

 

verborgen strand

Het verborgen strand, Mexico

Je moet door een klein tunneltje zwemmen en vervolgens sta je op dit te gekke strand. Vanaf boven ziet het er al mooi uit.

 

Maho Beach, Sint Maarten

Over dit strand vliegen de vliegtuigen extreem laag. Dit zorgt voor angstaanjagende, maar ook extreem toffe foto’s.

 

Kerudu, Malediven

Dit water lijkt wel licht te geven! Het ziet er zo magisch uit door de aangespoelde plankton. Plankton geeft namelijk licht wanneer het in beweging komt.

 

Strand van de kathedralen, Spanje

Dit is een strand wat dichter in de buurt. Het strand wordt zo genoemd omdat de kliffen doen denken aan de steunpilaren van kathedralen.

 

Pink Sand Beach, Bahamas

Dit strand is pretty in pink en zeker een tripje naar de Bahamas waard. De kleur komt af van de schaaldieren die daar leven.

 

Vik, IJsland

Iets heel anders dan dat vrouwelijke roze, namelijk een zwart strand. IJsland heeft veel mooie plekken en dit strand hoort zeker bij het lijstje.

 

Lees ook: De mooiste plekjes voor vakantie in eigen land

SaveSave