Deze vakantiebestemming moet op de bucketlist van elk kattenmens!

Reizen door Jennifer

Misschien heb je als kattenmens weleens gedroomd van een plek waar enkel en alleen katten leven. Nou, goed nieuws cat moms en dads, deze plek bestaat echt! Het kost je wel even een reisje naar Japan, maar dan heb je gegarandeerd een fijne, poezelige vakantie.

katteneiland tashirojima in japan

Lees ook: Van Katy Purry tot Escobar: dit zijn de 36 gekste kattennamen

Katteneiland in Japan

Japan staat wel bekend om bijzondere locaties, dus heel gek is het niet dat het katteneiland zich hier bevindt. Ze hebben zelfs meerdere katteneilanden – wát? – al is Tashirojima het makkelijkst bereikbaar vanaf Tokio, de hoofdstad van Japan. Het klinkt misschien heel apart, maar op deze plek leven werkelijk meer katten dan mensen. Tashirojima heeft waarschijnlijk nog geen honderd menselijke inwoners. De honderden andere inwoners zijn van het kattenras.

Waarom zoveel katten?

Je vraagt je misschien af: waar komen de katten vandaan? Heel lang geleden kweekten de eerste eilandbewoners zijderupsen voor de textielproductie. Alleen hadden ze nogal last van de natuurlijke vijand van de zijderups: de muis. Nou, drie keer raden welk dier het beste werkt tegen muizen. Juist, de kat. Destijds kregen katten alle vrijheid om rond te lopen. Zolang ze de muizen maar weghielden bij de belangrijke zijderupsen. Gelukkig voor de katten – en alle cat lovers – mochten ze langer blijven en zijn ze tot op de dag van vandaag welkom. De inwoners denken dat de katten geluk brengen en rijkdom. Duh.

Katteneiland Tashirojima bezoeken

En ja, toeristen zijn ook meer dan welkom om de katten te bezoeken. No worries over vlooien of andere gekke ziektes, want de katten zijn wild én gezond. Dit dankzij regelmatige bezoekjes van een dierenarts. Je kunt dus met een gerust hart op visite.

Om bij katteneiland Tashirojima te komen moet je eerst vanaf Sendai Station naar Ishinomaki Station. Vanaf hier kun je met de taxi (snelste route), bus of wandelen (10 tot 15 minuten) naar de veerboot bij Ajishima Chuou. Daar neem je vervolgens de boot, die je in zo’n veertig minuten naar het eiland brengt.

Regels van katteneiland Tashirojima

Let wel even op: er zijn een aantal regels, waar iedereen zich aan moet houden. De katten leven dan wel in alle vrijheid. Dat betekent niet dat jij alles mag doen. Allereerst moet je lief zijn voor de katten en respect tonen. Je mag ze aaien en optillen, maar wees op je hoede! De meeste katten zijn niet tam. Laat een kat liever op jou afkomen en kijk hoe hij zich gedraagt. Daarnaast hoef je de katten ook niet te voeren. De inwoners zorgen daar al voor. Zorg liever voor jezelf en eet ergens in een lokaal cafétje. Hang je daarna graag de wanderer uit? Respecteer dan ook huizen en tuinen van inwoners en vermijd verlaten gebouwen. Je bent hier voor de katten, hè?

 

Lees ook: Dit zijn de 10 duurste kattenrassen ter wereld

Bron: JapanCheapo