Deze 7 bijzondere hotels moeten op jouw bucketlist

Reizen door Jennifer

Wanneer je op vakantie gaat, wil je het liefst dat alles tot in de puntjes geregeld is. Eén belangrijk ding is natuurlijk het hotel. Je moet toch ergens uitrusten na een lange dag vol sightseeing. Je kunt iets betaalbaars en simpels kiezen, omdat je er waarschijnlijk toch alleen slaapt. Of je pakt eens uit en gaat voor één van deze bijzondere hotels!

Lees ook: Weekendje weg met je partner: dit zijn de meest bijzondere vakantiehuisjes

Les Hautes Roches, Frankrijk

Ergens naast de Loire rivier in het Franse plaatsje Rochecorbon vind je hotel Les Hautes Roches. Dit is een schattig, historisch hotel, dat deels is gebouwd in de rotsen. Iets wat je ook terugziet in de kamers. De rotsmuren- en plafonds maken het tot zo’n bijzonder hotel en dat voor niet eens een torenhoge prijs. Voor ongeveer 340 euro per nacht (twee personen) slaap je in de grot, waar vroeger de monniken sliepen.

Full Moon Lodge, België

De Full Moon Lodge in dierenpark Pairi Daiza, in België, is een heel leuk en bijzonder hotel voor jong en oud! Je slaapt namelijk niet in een hotel vlakbij de dierentuin, maar letterlijk in het park. Wacht, wat? Ja, deze slaapplek bevindt zich tussen de bruine beren en wolven. Gaaf, hè? Het kost je wel wat, als je hier met het hele gezin heen wilt. De Full Moon Lodge kost je namelijk al 995 euro per nacht voor twee volwassenen en vier kinderen. Dat wordt dus even sparen!

Giraffe Manor, Kenia

Iedereen kent inmiddels de kattencafés wel, maar hier heb je waarschijnlijk nog nooit van gehoord. In het plaatsje Nairobi in Kenia heb je kennelijk een hotel met loslopende giraffen. Say what? In dit boetiekhotel kun je serieus zomaar bezoek krijgen van giraffen, terwijl je lekker zit te brunchen. Ze gluren namelijk regelmatig door de ramen van de gastenkamers. Ah! En ja, je mag ze aaien. Voor ongeveer 945 euro per nacht (twee personen) slaap je in dit bijzondere hotel, wat het zeker goed doet op de ‘gram.

Sunset at the Palms, Jamaica

Tegenwoordig bestaan er speciale all-inclusive vakanties voor alleen volwassenen. Een plek waar je in alle rust kan zwemmen zonder gillende, rondrennende kindjes in de buurt. Sunset at the Palms in Jamaica is zo’n hotel, maar niet zomaar eentje. Nee, deze plek hoort zeker thuis in het lijstje met bijzondere hotels. Hier slaap je middenin een tropisch regenwoud, waar je gegarandeerd tot rust komt in een schattige boomhut. De perfecte plek voor een honeymoon! Het kost je ongeveer 762 euro per nacht (twee personen) en dan krijg je er ook een privéstrand bij. Wauw!

Icehotel, Zweden

Waarschijnlijk heb je al veel verschillende ijshotels gezien, maar dit Icehotel in Zweden is hét origineel. Het bevindt zich in een klein dorpje in het noorden van Zweden, genaamd Jukkasjärvi. Eén grote waarschuwing: het is niet voor koukleumen! Hoewel er namelijk wel warme kamers zijn, moet je hier toch wel in een van de koude kamers slapen. Dat is de hele ervaring, hè? Elsa zou trots op je zijn! De goedkoopste koude kamer kost je ongeveer 717 euro per nacht (twee personen). Daarnaast heb je ook de Deluxe Suite 365, die wel iets meer kost. Daarvoor moet je namelijk ongeveer 1.189 euro ophoesten.

Conrad Maldives Rangali Island, Malediven

Grote kans dat je deze villa’s weleens voorbij hebt zien komen. Wie droomt er niet van een vakantie op de Malediven? Het is waarschijnlijk het meest gekozen antwoord op de vraag, wat iemand zou doen met een miljoen. Nou, het is inderdaad wel iets voor op de travel bucketlist. Als je het hebt over extraordinaire hotels, dan staan de villa’s op Conrad Maldives Rangali Island zeker bovenaan het lijstje. De goedkoopste optie, een Sunrise Water Villa, kost je wel ongeveer 1.218 euro per nacht voor twee personen.

Kakslauttanen Arctic Resort, Finland

Tot slot het meest bijzondere hotel waar je het noorderlicht kan bekijken. Voor het noorderlicht moet je in het Kakslauttanen Arctic Resort zijn in het Finse dorpje Saariselkä. Stel jezelf voor hoe je kijkt vanuit je iglo naar de magische, smaragdgroene lucht. Je zal denken dat je droomt. En weet je? Het kost je niet eens zoveel geld, ongeveer 411 euro per nacht. Daarvoor heb je een glazen iglo voor maximaal zes volwassenen. Met wie ga jij op een huskyslee door de sneeuw?

Lees ook: € 60.000 voor één nacht: De 3 duurste hotels van de wereld