De 5 meest gebroken goede voornemens

De maatschappij door Madelon
Goede voornemens: ben jij er dit jaar alweer aan begonnen? Grote kans dat je inmiddels - het is tenslotte al 1 januari - óók alweer afgehaakt bent. Maar één troost: je bent niet de enige. De vijf meest gebroken goede voornemens!

Stoppen met roken

Met stip op één: stoppen met roken. Dames die verknocht zijn aan hun sigaretten en voorheen minstens zo veel rookten als Nel Veerkamp, zullen na 1 januari angstvallig hun wijs- en middelvinger bij elkaar blijven knijpen omdat ze ertussen iets missen. Juist: de sigaret. Maar dikke kans dat-ie binnen een maand weer op zijn vertrouwde plekje vertoeft. Volgens Stichting Stivoro houdt maar 12% van al deze voornemens stand en puft maar liefst 88% van alle stoppers er binnen een paar weken alweer op los. Jammer, want dit goede voornemen kunnen wij alleen maar aanmoedigen!


Gezonder leven: meer sporten, minder alcohol en snacks

Dit voornemen zal letterlijk íedere lezeres ongetwijfeld bekend in de oren klinken. Na alle kerstkransjes, gourmetvleesjes en glazen champagne die we tijdens de feestdagen verorberd hebben, is ons lichaam wel toe aan een healthier periode. Om over de alcohol tijdens Oud & Nieuw nog maar te zwijgen? En dus beginnen we op 1 januari fanatiek met Sonja Bakkeren en draait Dr. Frank overuren. Allemaal om ervoor te zorgen dat die lichamen van ons totally bikiniproof zijn tegen de tijd dat we zomervakantie hebben. Helaas lijkt de weg naar de sportschool iedere week langer, is de chocolade bij de Appie al snel weer in de Bonus en beginnen we langzaamaan te zwichten voor al het lekkers dat we voorgoed afgezworen hadden? Dag eierkoek, hello mojito! En na een maand beginnen we weer van voor af aan?

Vaker langsgaan bij familie
Ook al heeft je opa geen idee waar jij allemaal mee bezig bent, kijkt je aangetrouwde oom je altijd nét iets te lang aan en zijn je puberneefjes alleen maar bezig met het oppikken van meisjes in de discotheek, na Oud & Nieuw geef je het toe: Kerst met je complete (schoon)familie was tóch best gezellig. En dus neem jij je 1 januari voor om ze wat meer te zien. Maar er lijkt áltijd wel iets tussen te komen. Want we willen écht wel, mams, heus waar?Meer sparen en minder geld uitgeven

De decembermaand, ja, da?s altijd een dure. Kerstcadeautje hier, dinertje daar? En voor je het weet is het nulpunt van je lopende rekening alweer in zicht. Maar hoezeer we ook proberen om onze creditcard ín de portemonnee te laten zitten in plaats van ermee te wapperen: het begint er al snel toch weer op te lijken dat wij vrouwen gemáákt zijn om geld te spenderen. En flink ook. Maar meestal kunnen we er niks aan doen: die nieuwe laarzen hebben we aan het begin van het jaar gewoon nódig (die oude kunnen écht niet meer), dat broodje tijdens de lunch is hartstikke geoorloofd (je moet toch eten?!) en een avondje uit eten schaar je onder de noemer ?ontspanning? (moet kunnen na een drukke werkweek). En eind januari komen we tot de conclusie dat we wederom dik gefaald hebben: daar is dat nulpunt weer?

Minder stressen
Als er één ding is waar wij vrouwen goed in zijn, dan is het stressen. En daarom nemen we ons ieder jaar weer voor om dit minder te gaan doen. Maar oké, ook wij hebben er ervaring mee: het is nogal moeilijk om je níet druk te maken als je 40 uur per week werkt, een vriend hebt, je vriendinnen vaak wil zien, je familie vaker wil bezoeken, op de hoogte wil blijven van alle nieuwtjes, meer wil sporten, gezonder wil eten, nog steeds een vriend hebt, ondertussen probeert te stoppen met roken, Facebook wil checken, nog steeds werkt, geen geld mag uitgeven, uitgenodigd wordt voor allerlei gezellige feestjes, wordt verwacht bij je opa en oma, wederom moet werken, nog steeds niet mag roken, weer even Facebook moet checken, nog steeds een vriend hebt, carrière moet maken, wederom geen geld mag uitgeven, ook nog steeds vriendinnen hebt, weer wat molliger begint te worden en dus meer moet gaan sporten, nog steeds niet mag roken? Aaaargh! Bring on the sigarets and wine? En daar gaan we weer? Op naar 31 december, om ons al dit goeds opnieuw voor te nemen!Welke van deze goede voornemens heb jij weleens gebroken?

Lees ook de vorige edities van de 5!