ZeBlundert: De feestdagen!

De maatschappij door Karin
Om blunders van anderen kunnen wij allemaal lachen, maar wat als je zélf een grote blunder begaat? Je kunt op dat moment wel door de grond zakken! Vijf meiden biechten aan Ze.nl hun ergste feestdagenblunder op.

Marloes (27): "Ik was vrijgezel en vierde Oud & Nieuw met wat vrienden en vriendinnen. Het was supergezellig en we kletsten en dronken er lekker op los. Maar als ik eenmaal een drankje op heb, ben ik best wel chaotisch. Op een gegeven moment moest ik dus naar het toilet en ik zat daar lekker een beetje te plassen en een beetje voor me uit te staren. Totdat ik ineens '10, 9, 8, 7...' hoorde. Kak! Ik heb het helaas niet meer gered en ben het nieuwe jaar dus inderdaad... op het toilet ingegaan. Dat krijg je als je niemand hebt om om 12 uur te kussen haha!"
 

Jennifer (25): ?Al minstens vier weken keek ik ernaar uit: het Oud & Nieuw-feest. En het ging mij dan niet zozeer om de dj die zou komen, maar om die ene kerel die ik ongeveer al honderd jaar leuk vond. Al weken flirtten we met elkaar over de sms. En nu zou hij komen en dat was alles wat telde - wanhopig als ik was. Het was inmiddels 1 uur en eenmaal op het feest stond ik iedere keer zenuwachtig naar de deur te kijken: 'Waar blijft 'ie nou?' Al snel daarna druppelden al zijn vrienden binnen, maar van hem was niets te bekennen. Blijkbaar had ik zijn beste vriend met net iets te zielige labradorogen aangekeken, want hij kwam op mij aflopen. 'Je 'vriendje' komt niet, hij heeft een bloedneus.' Ik lachte wat en dacht oprecht dat het een lolletje was. Maar het bleek dus waar te zijn. De kerel waar ik zó verliefd op was, de kerel waar ik eindelijk vanavond mee zou zoenen (of meer...) kwam niet. Meneer had een bloedneus. Zo erg, dat hij heel de nacht met enorme tampons in zijn neus in het ziekenhuis lag. Mijn Oud & Nieuw was een ramp (die van hem natuurlijk nog veel meer).  Heel gemeen, maar ik kon mij er het eerste uur maar niet overheen zetten. En dus stond ik chagrijnig aan de bar. ?

Eva (26): ?Een paar jaar geleden vierden mijn vriend en ik Oud & Nieuw bij een vriend van hem die een feestje gaf. Ik had het wel naar mijn zin en de drank vloeide rijkelijk, vooral bij mij. Tegen de tijd dat het 12 uur was, was ik al aardig ver heen, maar het feestje hield natuurlijk niet op rond 12'en. Op een gegeven moment - rond een uur of 4 - ging iedereen slapen en ik ging 'nog even naar de wc' met mijn dronken kop. Ik voelde me ontzettend misselijk en ging voor de pot zitten om over te geven. Op een gegeven moment werd ik tijdens het overgeven zó moe dat ik met mijn hoofd in slaap gevallen was op de wc-bril. Omdat iedereen al sliep had niemand het door en werd ik pas een paar uur later wakker gemaakt met de afdruk van de wc-bril in mijn wang. How charming..."
 

Marije (29): ?De eerste keer Kerst vieren bij je nieuwe schoonfamilie is natuurlijk altijd even spannend en dus zat ik een aantal jaar geleden met kriebels in mijn buik aan een feestelijk gedekte kersttafel. Er werden heerlijke gerechtjes geserveerd, cadeautjes uitgepakt, er werd volop gekletst en de drank vloeide rijkelijk. Mijn schoonouders houden wel van een drankje en ik dronk gezellig mee. Glaasje prosecco hier, wijntje daar, diverse likeurtjes bij de koffie en daarna nog (veel) meer wijntjes. Je raadt het al: op een gegeven moment ging bij mij het licht uit. Ik kan me ?gelukkig? niet veel meer herinneren, maar nog wel dat ik net op tijd bij de wc was om alles eruit te gooien. Mijn vriend heeft me toen naar de logeerkamer begeleid, waar ik direct out ging. De volgende ochtend werd ik wakker met een enorme kater: niet alleen van de drank, maar ook van de vage herinneringen. OMG, ik was gewoon over mijn nek gegaan in het bijzijn van mijn nieuwe schoonouders!?

Sanne (27): ?Het was de eerste keer dat ik een vriendje had om Oud & Nieuw mee te vieren en ik vond dit toch wel heel speciaal. Ook wilde ik natuurlijk het nieuwe jaar kussend starten en dus zat ik de hele tijd naar mijn uurwerk te kijken toen we op Oudejaarsavond bij vrienden zaten, zodat ik het zeker niet zou missen. Door de kou en de stress ging de drank vlot naar binnen. Je kunt het al raden: de drank steeg iets te vlot naar mijn hoofd en voor ik het wist was het al 12 uur en had ik helemaal niets door. Tot ik rondkeek en iedereen zag kussen! Mijn vriend stond dan ook heel hard te lachen, omdat hij wist hoe graag ik hem wilde kussen om 12 uur en ik me dus niet bewust was van het aftelmoment. Al met al heb ik toch nog mijn kus gekregen, al was het wel ná 12 uur.?

Lees ook de vorige edities van ZeBlundert!

Heb jij weleens een flater geslagen tijden de feestdagen?