De grootste seksergenissen

Intiem door Monique

Je hebt weer eens een romantisch avondje gepland met je lover. De avond verloopt helemaal smooth en jullie belanden in de slaapkamer. Dan laat hij een gigantische scheet. Dag moment, dag romantiek!

In elke relatie komt het wel voor. Ergernissen en irritaties die je seksleven flink kunnen verpesten. In het begin van een relatie zit je op een roze wolk en lijkt alles perfect, maar naarmate die wolk verdwijnt, steken irritaties de kop op. Wat je eerst nog schattig vond, vind je nu een grote kwelling. Wij spraken drie vrouwen over hun grootste seksergernissen.

Boodschappen doen
Susanne (23): ?Ik vind het heel erg vervelend als we lekker bezig zijn, en hij opeens over zinloze dingen begint te praten. Vorige week nog, ineens, uit het niets: 'Oh ja, we moeten ook nog wasmiddel kopen, die is bijna op. Anders kunnen we niet meer wassen.' Hallo, waar zit hij dan in godsnaam met z'n gedachten? Dat vind ik echt een afknapper. Ik begin dan vooral aan mijzelf te twijfelen en ik word er best onzeker van. Dan ga ik denken dat ik saai ben en iets niet goed doe. Doordat ik dan zo aan mijzelf twijfel, heb ik er geen zin meer in en zeg ik al gauw laat maar.?Gefriemel
Mariëlle (28): "Ik weet dat hij het goed bedoelt, maar ik vind het superirritant als hij als een gek begint te friemelen aan me. Daar word ik helemaal kriebelig van. Sterker nog, ik ben er dan al gauw klaar mee, en wil er dan het liefst zo snel mogelijk mee kappen. Eén keer hebben we er gewoon ruzie over gehad. Ik werd zo chagrijnig dat ik hem van me afduwde, terwijl hij er niets van begreep en niet snapte wat hij verkeerd deed. Toen heb ik hem eerlijk gezegd dat ik dat gefriemel echt niet prettig vond. Ik moet zeggen, sindsdien is de seks echt stukken beter."

Circus
Karlijn (26): ?Eigenlijk is het soms best grappig, maar meestal gewoon echt irritant. Als we zijn wezen stappen en allebei genoeg hebben gedronken, dan moet er nog even gesekst worden. Maar negen van de tien keer is het een grote ramp. Meneer denkt dan dat ik bij een circus zit en wil allemaal acrobatische standjes uitoefenen. Waar hij dat vandaan haalt weet ik niet, maar hij is dan opeens de creativiteit zelve! Soms lig ik dan helemaal dubbel, als ik erover nadenk in wat voor positie ik mij op dat moment bevind. En de slappe lach is niet echt bevorderlijk voor de seks.?


Verbeter je seksleven
Naast deze irritaties en ergernissen zijn er nog veel meer dingen die een plaag kunnen zijn voor je seksleven. Het is belangrijk om dit samen uit te spreken: wanneer je er niet over praat, zal er ook niets veranderen. En dat is cruciaal, want als je al deze emoties opkropt, komt alles er op een gegeven moment tegelijk uit en kan er een fikse ruzie ontstaan. Bovendien: misschien ergert je lover zich ook wel eens aan jou, terwijl hij het niet uit durft te spreken. Wanneer jij aantoont dat het best bespreekbaar is, zal hij er waarschijnlijk ook een stuk opener over zijn. Vertel elkaar wat je wel en niet prettig vindt. Je zult zien dat je seksleven er een stuk rooskleuriger uit gaat zien!

Wat is jouw grootste seksirritatie?