Last Woman Standing: Oma's waarheid

Intiem door Alex

"Ik moet wel even de tijd in de gaten blijven houden?, zei ik tegen Gert-Jan, vlak nadat hij vroeg of hij nog een biertje voor ons moest bestellen. Voor hem was die reactie een 'ja', dus voordat ik mijn horloge had bekeken, stond er alweer een nieuw vriendje met schuimlaag voor mijn neus.

Het was een gezellige avond: onze tweede date. De eerste keer was hij naar mijn stad gekomen. Dat was een heel geslaagde eerste date geworden, met veel leuke gesprekken en toenemende flirtpartijen. Gert-Jan bleek een interessante jongen te zijn, die zich veel bezighield met theater en er dan ook voor studeerde om achter de coulissen van alles en nog wat te regelen. Rond enen liep de date af, want het nachtnet was waardeloos. Vanaf één uur ging de trein namelijk nog maar een keer in het uur.

Nu zat ik dus met datzelfde probleem. Gert-Jan palmde me volledig in, hij had het erover dat ik best bij hem kon blijven slapen. Hoewel de verleiding groot was, had ik de drie maanden daarvoor al genoeg overnacht bij leuke mannen. Om mezelf een sletstatus te onthouden, besloot ik dat ik vanavond gewoon naar huis zou gaan. Als hij echt leuk was, zou hij daar niet moeilijk over doen. Mocht hij De Ware zijn, zouden we tenslotte genoeg tijd hebben om 'op die manier' intiem te worden. Dat hing niet van een avond af, vond ik.

Maar toch kwam het ervan dat we ons om vijf voor één naar het station haastten. Ik vloekte wat, want het laatste wat ik wilde was mijn trein missen en een uur wachten op de volgende. Toch gebeurde het; de trein reed aan mijn neus voorbij.

Gert-Jan grijnsde triomfantelijk. "Toch maar bij mij slapen dan??, hij knipoogde.
Ik schudde fanatiek mijn hoofd: "Nee, echt niet Gert. Ik wil gewoon naar huis.?
Verveeld keek Gert-Jan naar de klok. Vijf over één.
"Nou,? zei hij toen, terwijl hij een geeuw fakete, "dan zie ik je snel weer.? Hij wilde voorover buigen om me te zoenen, maar verbaasd deed ik een stap achteruit.

"Ga je er vandoor dan??
"Ja,? verklaarde hij, "moet morgen redelijk op tijd op, dus...?
"Dus...?, herhaalde ik spottend.
"Ik vond het gezellig!?, meende hij dit nou!? "Tot snel meisje.? Hij drukte een kus op mijn wang en nog voordat ik iets kon bedenken om te zeggen, had hij zich omgekeerd en liep hij weg.

Tien over één; daar zat ik dan op een wildvreemd station?
Oma had gelijk.

Alex.