Eva (31) houdt niet van vakantie

Reizen door Betty
De meeste vrouwen worden dolenthousiast van op vakantie gaan. Maar er zijn ook genoeg vrouwen die daar helemaal niet van houden! Lezeres Eva is zo iemand, en wilde voor Ze.nl haar verhaal vertellen. Herken jij je er in?
 
Op vakantie als kind
"Als kind ging ik regelmatig met mijn ouders op vakantie. Sowieso gingen we iedere zomer wel weg. Daarnaast is mijn vader gek op wintersport, dus als het financieel goed zat, gingen we met het hele gezin in de winter richting de bergen. Het was al in die tijd, dat ik van ons gezin het minst enthousiast werd van de vakantie. Ik vond het heerlijk als we thuis konden blijven, zodat ik met mijn eigen vriendinnen in mijn eigen omgeving kon spelen. Ik vond het helemaal niets aan om ergens in het buitenland te zitten!"
 

 
Weekendje Barcelona
"Op mijn achttiende ging ik samen met een vriendin een weekendje naar Barcelona. We hadden een vliegreis geboekt en het werd de eerste keer dat ik zonder ouders op vakantie ging. Ik vond het verschrikkelijk spannend. Zo erg, dat ik er nachtenlang niet van heb kunnen slapen! Toen we op het vliegveld waren, raakte ik echt in paniek. Mijn vriendin heeft me mee moeten trekken in het vliegtuig, want ik was doodsbang dat we neer zouden storten. Eenmaal in Barcelona aangekomen werd het er niet veel beter op. Ik had enorme last van heimwee, vond het eten niet lekker, kon niet goed tegen de warmte en kreeg om die reden ook ruzie met mijn vriendin. Ik heb, denk ik, door mijn heimwee ook haar vakantie verpest. Daarna hebben wij elkaar een tijd niet gesproken. Ik schaamde voor hoe ik me had gedragen, en zij was wel even klaar met mij. Gelukkig is inmiddels alles weer goed, al gaan we dus nooit meer samen op vakantie!"
 
Relaxen in Turkije?
"De laatste vakantiepoging die ik waagde, was toen ik mijn huidige vriend leerde kennen. Ik was 22 we gingen een week naar een all-inclusive resort in Turkije. Ik had best goede verwachtingen, want ik was wat ouder en ik ging er vanuit dat mijn heimwee wel minder zou zijn. Maar vanaf het moment dat we daar aankwamen tot het moment dat we weer landden in Nederland, heb ik heimwee gehad. Ik miste mijn bed, mijn huis, mijn ouders, het Nederlandse eten en zelfs het slechte weer. Ik kon me niet ontspannen in Turkije, ondanks de strandbedjes en cocktails. Deze keer heb ik het overigens wel wat meer naar de achtergrond weten te schuiven, zodat ik de vakantie niet zou verpesten voor mijn vriend.


 
Thuisgekomen hebben we hier nog lang over gepraat. Hij had heus wel door dat ik me er niet zo op mijn gemak had gevoeld. Samen besloten we toen dat we niet meer samen op vakantie zouden gaan. Dus sindsdien gaat hij twee keer per jaar met vrienden of zijn broer op vakantie, en gaan we heel soms samen een weekendje weg in Nederland. Want ondanks dat het voor mij niet hoeft, heb ik dat dan wel voor hem over.
 
Vakantie doet het gewoon niet voor mij. Het geeft me heel veel stress om alles voor te bereiden en ook als ik er ben, kan ik niet genieten.?
 
Wij willen Eva bedanken voor het insturen van haar verhaal en we zijn erg benieuwd of meer lezeressen moeite hebben met op vakantie gaan. Sta jij ieder jaar te springen om je koffer in te pakken of blijf je net als Eva ook liever thuis?