Deze kleding zou je volgens de douane nooit naar een vliegveld moeten dragen

Reizen door Julia

Hoe heerlijk het ook is om op vakantie te gaan: dat gestress op het vliegveld zet wel een domper op je vakantiepret. Paspoortcontrole, douane en natuurlijk het lange wachten. Om de dag wat draaglijker te maken trekken we dan ook vaak een comfortabele outfit aan. Maar misschien draag jij toevallig net dat ene kledingstuk, waar de douane niet heel vrolijk van wordt. Dit zijn ze op een rijtje. Doe er je voordeel mee!

kleding vliegen

Lees ook: Met deze lifehack ligt jouw koffer altijd als eerste op de bagageband

Maxi rokken en jurken

Een lange jurk is lekker comfy om te dragen, maar geen favoriet van het vliegveldpersoneel. Ze moeten namelijk controleren of jij er niets onder verstopt. Wil je per se een jurk aantrekken? Draag er dan een legging onder, zodat je niet in je slip op Schiphol staat.

Schuifspeldjes

Heb je een slechte haardag? Los het op elke manier op, behalve met schuifspeldjes. Ze laten de metaaldetector namelijk afgaan. Je kunt beter een haarband in doen of je haar vlechten. Dat scheelt jou ook een hoop tijd.

Cargo broek

Deze broek ziet er dan misschien wel super fashionable uit, echt handig is die niet. Er zitten veel zakken in die allemaal gecontroleerd moeten worden. Doe deze broek in je koffer en draag ‘m pas op de plaats van bestemming. 

via GIPHY

SaveSave