Met deze app weeg je eenvoudig je handbagage

Reizen door Valérie

De struggle voor menig vakantieganger tijdens het voorbereidingsproces: het inpakken van je handbagage. Heb jij ook altijd issues met het inpakken van je handbagage? Eh, hoeveel kilo mag je ook alweer meenemen? Doet de weegschaal het eigenlijk nog wel? Dankzij deze slimme app is al dat gedoe verleden tijd!

koffer handbagage

Lees ook: Bali wel gezien? Deze eilanden zijn net zo mooi en minder toeristisch

Vliegvakantiestress

Geen urenlange autorit, maar met een paar uurtjes van bestemming A naar B. Als je vlucht is geboekt kan voor voorpret beginnen! Alhoewel... de laatste dagen voordat je vertrekt voert stress de boventoon. Want... je neemt al-tijd weer te veel mee.

Het idee klinkt altijd fantastisch: handbagage. Je skipt de incheckbalie en je hoeft bij aankomst niet uren te wachten bij de rolband totdat jouw koffer er eindelijk als eennalaatste uitrolt. Bovendien is handbagage meenemen vaak gratis. 

Toch kleeft er één groot nadeel aan: je koffertje moet voldoen aan een bepaalde afmeting en gewicht. Vliegtuigmaatschappijen hanteren allemaal andere regels met betrekking tot gewicht en afmetingen van handbagage én veranderen hun voorwaarden om de haverklap. Is je handbagage een centimeter te groot? Bij sommige luchtvaartmaatschappijen moet je dan flink dokken om 'm mee te laten nemen in het ruim.

 

Handig app

Vliegticket- en hotelzoekmachine Momondo biedt voor jou de oplossing. Dit Nederlandse bedrijf heeft een app die je handbagage kan scannen. Met dit slimme stukje technologie check je of jouw handbagage voldoet aan de maximale afmetingen van verschillende luchtvaartmaatschappijen!

De app maakt gebruikt van augmented reality om het formaat van je koffer te meten. Met je camera meet je de afmetingen van je koffer of rugtas. Vervolgens toont de app alle vliegtuigmaatschappijen waar je handbagage koffer mee mag aan boord. 

De Momondo app is te downloaden in de App Store en de Google Play Store. Doe er je voordeel mee!

Lees ook: Op reis? Deze handige gadgets mag je niet vergeten