Lifestyle / Reizen
Reizen

Zien: Op deze tropische eilanden is Expeditie Robinson opgenomen

Wie het tv-programma Expeditie Robinson weleens kijkt kent het concept waarbij deelnemers back to basic gaan op een onbewoond eiland. De deelnemers mogen dan weliswaar geen bed, douche en amper voedsel hebben, de eilanden waar ze op moeten overleven zijn adembenemend mooi. Wij hebben goed nieuws: De eilanden van Expeditie Robinson zijn namelijk perfecte vakantiebestemmingen! Maar dan mét een zacht bed, heerlijk eten en een eigen douche.

1 van 2

 

1. El Nido, Palawan, Filippijnen (2005)

El Nido leent zich perfect voor vakanties. Het eiland Palawan is meerdere keren uitgeroepen tot mooiste eiland ter wereld. Hagelwitte stranden, helderblauwe zee en prachtig koraal om te snorkelen en te duiken. Je kunt er verschillende boot tours doen die je langs alle mooiste plekjes van het eiland brengt.

2. Isla Contadora, Panama (2006)

Eenmalig is Expeditie Robinson opgenomen aan de andere zijde van de wereld, namelijk in de Golf van Panama grenzend aan de stille oceaan. En stil is het er zeker. Vanaf Panama-stad zit je met een korte vlucht of bootrit zo met je reet op een wit strand. In de periode van juli tot oktober kun je er zelfs walvissen spotten.

3. Tioman, Oost-Maleisië (2007)

Oost-Maleisië is meerdere malen de set geweest van Expeditie Robinson. Vanaf het vaste land ben je binnen twee uur op het eiland, waar je vooral kunt snorkelen en wandelen. Als je gaat voor een luxe vakantie ben je hier aan het juiste adres, er zitten namelijk een aantal prachtige resorts waar je de aapjes vanuit je kamer kunt spotten. Ook met minder budget is er genoeg keuze.

4. Pulau Mensirip, Oost-Maleisië (2002, 2009 & 2013)

Ook op dit eiland kun je heerlijk zonnen, zwemmen, snorkelen en duiken. Het eiland is onbewoond, dus je moet er een boottour naartoe boeken vanaf het buureiland Pulau Rawa. Hier kun je dus de echte Robinson uithangen als je de laatste boot terug mist.

Lees verder op de volgende pagina

Lees ook: Bizar mooie natuurverschijnselen die je moet zien om te geloven

1 van 2