Lifestyle / Reizen
Reizen

Bizar mooie natuurverschijnselen die je moet zien om te geloven

Moeder Natuur heeft zo haar eigen wil. Zoals we afgelopen weken gemerkt hebben, kan dat helaas een hoop ellende veroorzaken. We noemen geen namen... (Irma). Maar laten we niet vergeten dat er ook een hoop adembenemend mooie natuurverschijnselen zijn op de wereld. Wat dacht je van een roze meer, brandende rotsen en een lichtgevende zee? Als je nog geen wanderlust had, dan krijg je het wel na het zien van deze prachtige plaatjes. Huppakee, óp de bucketlist!

Lees meer in onze galerij

1/3 - Natuurverschijnselen

natuurverschijnselen

Lava in de oceaan op Big Island, Hawaï

Water en vuur ontmoeten elkaar aan de oostkust van het grootste eiland van Hawaï. Dit bijzondere natuurverschijnsel maakt onderdeel uit van een natuurpark en kun je zelfs met een rondleiding bezichtigen.

natuurverschijnselen

'Terrasmeren' in de provincie Sichuan, China

Dit plaatje lijkt regelrecht uit een Disney-film te komen. De Chinezen geloven dat de azuurblauwe meren ontstaan zijn toen een draak een stuk van zijn huid losliet nadat hij laag over de aarde vloog. De correcte, wetenschappelijke verklaring is een stuk saaier: de meren zijn het gevolg van jarenlange kristallisatie van het mineraal calciet.

Lees ook: Dit zijn de engste plekken ter wereld

Ga hieronder verder
Meer op de volgende pagina