7 redenen om een stedentrip naar Warschau te boeken

Reizen door Jennifer

Elk jaar worden diverse steden in Europa uitgeroepen tot beste vakantiebestemmingen van Europa. Dit jaar gaat de eer naar het Poolse Warschau. Misschien niet een stad waar je meteen aan denkt. Toch zijn er genoeg redenen, waarom je dit jaar graag op stedentrip naar Warschau wil.

Lees ook: Stedentrips die elke vriendinnengroep moet maken

Stedentrip Warschau: dit moet je gezien hebben

Dat Warschau is uitgeroepen tot beste vakantiebestemming in Europa snappen we ergens wel. De stad is namelijk geschikt voor verschillende soorten mensen. Of het nou een stedentrip naar Warschau is met je lover, je gezin of vriendinnen voor de Instagrammable plekjes. Hier is voor iedereen wat leuks om te doen. Krijg je al zin in een weekendje Warschau? Misschien is het dan een leuk idee voor de mei- of herfstvakantie. De beste reistijd voor Polen is namelijk in mei, juni, september of oktober. Als je dan vervolgens gaat, moeten deze bezienswaardigheden sowieso op je to-do-lijstje.

1. Royal Way

Eigenlijk heb je voor deze hotspot in Warschau al een halve dag nodig. De Royal Way is de populairste straat van Warschau, maar ook meteen de langste straat. Als je hier snel doorheen wandelt, ben je misschien na dertig minuten klaar. Alleen is de kans groter, dat je tussendoor stopt bij winkeltjes en restaurants. Zo is het gedeelte bij Nowy Swiat een mooie plek voor je Instagram kiekjes en perfect voor een lunchpauze. Bij de Copernicus Square aan de Royal Way verandert de naam van de straat trouwens in Krakowskie Przedmiescie. Vanaf hier worden de gebouwen wat hoger en kleurrijker. Dit is een hint dat je vlakbij het oude centrum bent.

2. Uitkijktoren in het oude centrum

Als je dol bent op panorama views, moet je zeker de uitkijktoren beklimmen naast de Sint-Annakerk. Het zijn 150 treden, maar dan heb je wel het beste uitzicht over Warschau. Hier kijk je uit over de Royal Way en natuurlijk de Castle Square vlak onder je. Dat plein is overigens ook een mooie plek om te bezoeken, wanneer je weer met beide benen op de grond staat.

3. Wandeling door het oude centrum

Een stedentrip naar Warschau betekent ook dat je terechtkomt in een historische stad. Yep, ook Warschau heeft een old town, waar je lekker doorheen kunt struinen. Wandel bijvoorbeeld door de Piwna en Swietojanska. Dit zijn echt van die romantische, authentieke straatjes. Waarschijnlijk maak je in het oude centrum een heleboel foto’s voor de ‘gram. Als je trouwens dol bent op foto’s en dan met name de ouderwetse polaroids bijvoorbeeld, ga dan naar de dichtstbijzijnde photobooth! Bij Hala Gwardii vind je er eentje, waar je foto’s print in vintagestijl. Dit is zo’n 20 minuten lopen vanaf het oude centrum en ook vlakbij het Lubomirski paleis. Pak je dat gewoon even mee.

4. Universiteit van Warschau

Misschien denk je nu: waarom moet ik naar een universiteit tijdens de vakantie? Nou, de Universiteit van Warschau wil je zeker bezoeken tijdens je stedentrip, vooral als je dol bent op natuur en planten. Hier vind je namelijk een botanische tuin op het dak, die je helemaal gratis kan bezoeken. Daarnaast heb je dan ook een gratis uitzicht over de stad. Win-win!

5. POLIN museum

Gedurende je stedentrip naar Warschau moet je eigenlijk ook wel even wat leren over de geschiedenis van het land. Wil je dit combineren met een museum, waar je ook mooie foto’s kan schieten? Ga dan naar het POLIN museum. In dit moderne museum leer je alles over de Joden in Polen vanaf de middeleeuwen tot huidige tijd. Ondertussen maak je gegarandeerd her en der een foto voor je online fotoboek.

6. Royal Lazienki museum

Vervolgens hop je gedurende je stedentrip in Warschau gewoon door naar het volgende museum, waar je vast en zeker je ogen uitkijkt. Het Royal Lazienki museum heeft eigenlijk wel wat weg van het Versailles in Parijs of de Residenz in München. Het is zo’n typisch koninklijk paleis, waar je waarschijnlijk wel struikelt over de influencers. Vergeet je mooiste outfit niet aan te trekken!

7. Lazienki-Krolewskie park

Na alle museumbezoekjes kun je heerlijk uitrusten in het naastgelegen Lazienki-Krolewskie park. Of nou ja, dit park ligt dus naast het Royal Lazienki museum. Als je geluk hebt en hier in de warmere maanden bent, kun je bijvoorbeeld een romantisch boottochtje doen. Al maak je hier ook gewoon prachtige wandelingen langs heuvels, meertjes en historische gebouwen. Hier breng je waarschijnlijk wel een paar uurtjes door.

Lees ook: Op deze plekken moet je zijn voor een goedkope vakantie in 2023