Op deze plekken moet je zijn voor een goedkope vakantie in 2023

Reizen door Jennifer

Een vakantie doet elk mens wel iets goeds. Alleen kan niet iedereen even makkelijk op vakantie. Moet je op je geld letten, maar wil je wel een weekendje weg? Ga dan voor een goedkope vakantie in 2023 en kies één van deze steden.

Een fijne, mooie vakantiebestemming hoeft niet duur te zijn. Vaak zijn het de populaire plekken, waar je meer voor betaalt. Dat terwijl een iets minder bekende stad soms net zo mooi is als die ene populaire hotspot!

Lees ook: Zo haal je alles uit een korte stedentrip

Lagos, Portugal

Wanneer je denkt aan Portugal, dan denk je waarschijnlijk als eerste aan Lissabon of Porto. Leuke steden om te bezoeken, maar tegenwoordig ook een stuk duurder dan jaren geleden. Wil je toch graag naar een Portugese stad? Ga dan voor een goedkope vakantie in 2023 naar Lagos. Dit verborgen pareltje in de Algarve is net zo mooi als de populaire steden in Portugal. Denk aan stranden die net een ansichtkaart zijn, een bruisend nachtleven en indrukwekkende grotten. Maak zeker een boottochtje door deze grotten!

Sofia, Bulgarije

Bij het boeken van een stedentrip in Europa denken mensen niet snel aan Sofia in Bulgarije. Dat terwijl Sofia veel schattige straatjes heeft en toffe street art. Daarnaast heeft de stad een mooie kathedraal, waar veel mensen foto’s mee maken voor op de ‘gram. Tijdens je wandeling door de oude stad voel je echt de historische vibes, vooral dankzij de trams.

Paros, Griekenland

Steden in Griekenland lijken vaak op elkaar. Zo hebben meerdere steden de typische witte huisjes met blauwe ramen, fuchsia bomen en helderblauwe zee. Veel mensen gaan hiervoor naar Santorini, maar het plaatsje Paros is eigenlijk veel goedkoper en net zo mooi. Het ligt overigens niet ver van Santorini. Met de veerboot ben je er na een paar uurtjes. Perfect voor een goedkope vakantie dus!

Galle, Sri Lanka

Je hoeft trouwens niet per se in Europa te blijven voor een goedkope vakantie. Zo blijkt Sri Lanka eigenlijk helemaal niet zo duur. Ten minste, als je daar eenmaal bent gearriveerd. De vlucht is het duurst, maar vervolgens leef je daar wel goedkoop als toerist. Ga bijvoorbeeld naar Galle, waar je kunt genieten op het strand. Al hebben ze ook mooie plekken om te wandelen. Hier vergeet je zeker even je eigen, Nederlandse omgeving.

Fez, Marokko

Marokko is sowieso niet een heel duur land. Al wil je op een vakantie ook tot rust komen. In de hoofdstad Marrakech kan dat een stuk minder goed dan bijvoorbeeld in de stad Fez. Daarnaast is Fez ook een stuk betaalbaarder en perfect voor een goedkope vakantie in 2023. Als je hier bent, moet je sowieso naar de Tannerie Chouara. Dit is de grootste leerlooierij van Afrika, waar ze dus allemaal spullen maken van leer. Niet alleen is het interessant, ook heb je hier een bijzonder uitzicht. Het beste uitzicht vind je bij winkel nummer #10. Let wel op dat je je niet laat verleiden door ‘gidsen’, die je naar een uitzichtpunt willen brengen. Dat kost onnodig geld. En voel je niet verplicht om een leren product te kopen. In plaats daarvan kun je wel 10 Marokkaanse dirham per persoon betalen aan de winkeleigenaar voor je bezoekje aan de leerlooierij.

Izmir, Turkije

Voor een lekkere strandvakantie ga je natuurlijk naar één van de Turkse badplaatsen. Kies voor een goedkope vakantie in 2023 alleen wel voor de verborgen parel Izmir. Dit plaatsje ligt aan een mooie, helderblauwe zee en is een stuk rustiger dan bijvoorbeeld Alanya of Bodrum. Naast de zee heb je hier ook leuke, Instagrammable straatjes en mooie natuurgebieden. Of ga naar het toffe Funtastic Aquarium, waar je onder de zeedieren wandelt.

Brașov, Roemenië

Eén van de goedkoopste landen in Europa is Roemenië. En voor een leuke, goedkope stedentrip ga je vervolgens naar de stad Brașov. Dit plaatsje ligt mooi naast een grote heuvel – de Tampa heuvel – die je trouwens ook kan bewandelen. Ben je niet goed ter been of heb je geen zin om te hiken? Neem dan de kabelbaan! Wel alleen op rustige dagen en niet tijdens feestdagen of de zomermaanden. Dan is de kans groot dat je eerst zo’n twee uur in de rij staat. In dat geval kun je beter een andere toren beklimmen (bijvoorbeeld de White Tower) of wandelen door de Brediceanu Street of Rope Street. Laatstgenoemde moet je eigenlijk sowieso bezoeken met je geliefde. Als je hier je lover zoent, blijven jullie namelijk volgens de mythe voor altijd samen. Ah!

Praag, Tsjechië

De eerste maand van het jaar is altijd zo'n maand, waarin we allemaal proberen te bezuinigen. Zoek je een goedkope vakantie in 2023 en voor de koude wintermaanden? Ga dan naar het Tsjechische Praag. Niet alleen boek je hier in de winter goedkoop een slaapplek, ook is het leven in Praag helemaal niet duur. Al is Praag het hele jaar door niet duur qua eten, drinken en OV. Daarom is Praag zeker een goede tip voor je budgetvakantie. Voor weinig geld vind je hier mooie bezienswaardigheden, zoals de Karelsbrug, en ook veel uitkijkpunten op de historische stad.

Ho Chi Minh, Vietnam

Tot slot dan nog een stad buiten Europa, maar zeker geschikt voor een goedkope vakantie in 2023. Zo waan je je hier waarschijnlijk in de hemel, als je dol bent op street food. Het is namelijk heel betaalbaar! Daarnaast wil je ook zeker de bijzondere, roze kerk bezoeken. Al is het vooral vanwege de mooie Instagram kiekjes, die je hier kan schieten.

Lees ook: Goedkoop vliegticket boeken? Met deze tips bespaar je het meeste geld