Zo haal je alles uit een korte stedentrip

Reizen door Sabine
Je had voor ogen dat je wel een volle week weg kon, maar door verplichtingen heb jij moeten settelen voor een stedentripje van 4 dagen. Een kort reisje hoeft natuurlijk niet minder leuk te zijn. Zo haal je alles uit dat korte reisje! 
 
Het liefst boeken we een enkeltje naar Bali en gaan we voor altijd genieten van de zon, het strand en het lekkere weer. Helaas heb jij als twenty something nog geen recht op pensioen (oneerlijk) en zul je toch terug moeten naar je baas om geld te verdienen. Je verre reis naar Bali wordt dus een reisje van 4 dagen in een Europese stad. Hoe ga jij daar het meeste uithalen? 
 
Ga niet te ver weg 
Het is natuurlijk leuk om een verre bestemming op te zoeken, maar als je ver weg gaat, gaat er veel tijd in het reizen zitten. Kies daarom een stad dat niet al te ver weg is, zodat je er met 2 uurtjes vliegen wel bent. Als je een halve dag in het vliegtuig zit, is dat ook jammer. 
 
Pak een week van te voren je koffer in
Je koffer inpakken is iets wat sowieso moet gebeuren, maar het beste is om dat op tijd te doen. Als je er dan achter komt dat je iets bent vergeten, kun je het nog kopen voor je vertrek. Wanneer je je spullen een week van te voren pakt, heb je bovendien ook meer tijd om te checken of je alles hebt ingepakt. Zo voorkom je dat je in een vreemde stad op zoek moet naar een drogist omdat je verzorgingsproducten bent vergeten. 
 
Check geen tassen in
Als je maar een paar dagen op vakantie gaat, is handbagage waarschijnlijk meer dan genoeg. Check daarom geen extra koffer in. Het scheelt tijd als je na de landing meteen door de douane kunt en daarna naar je hotel kunt. 
 
Bedenk wat je écht wilt gaan doen en hoe je er komt 
Voordat je in het vliegtuig of in de auto stapt is het goed om te weten wat je allemaal wilt gaan doen in die vreemde stad. Zoek vast op internet op wat je wilt gaan bezoeken en hoe je er gaat komen. Wat is het dichtstbijzijnde metrostation? Is er een metrodagkaart die je kunt kopen? Hoe moet je ongeveer lopen naar de bestemming? Het is handig om dit vast te weten.  
 
Laat je telefoon voor wat het is 
Je denkt even Facebook te gaan checken in dat ene restaurant, maar voor je het weet zit je al een half uur op je telefoon te niksen terwijl je ook naar dat ene monument had kunnen gaan. Je wilt natuurlijk fotootjes maken, maar probeer je telefoon alleen hiervoor te gebruiken. En misschien om op te zoeken hoe je ook al weer op die ene plek komt, maar laat dat ding zoveel mogelijk met rust! 
 
Check vroeg in en ga laat weg 
Je zult misschien vroeg je bed moeten verlaten om vroeg op je bestemming aan te komen, maar dan kun je veel meer uit je dag halen! Kom jij laat in de ochtend aan, dan heb jij nog de hele middag om de stad vast te ontdekken. Ook is het handig om pas laat weg te gaan op je vertrekdag. Dan kun je nog het een en ander bekijken. Zorg er dan wel voor dat je weinig spullen bij je hebt! Je moet immers wel op tijd uitchecken. 

Ga jij weleens op korte reisjes?