30 tekenen dat je een stadsmeisje bent

Vrije tijd door Marleen_S
Het is dat je in een vaag dorp met een nog vagere naam geboren bent, maar meer dan dat heb je ook niet gemeen met het platteland. Je leeft op van hoge flatgebouwen, mensen en rinkelende trams. Jup, je bent een echt stadsmeisje.

 
Het enige groen dat je kent zijn de grassprietjes in de greppel en aan toeristen heb je standaard een hekel. Waar je ook bent op de wereld, aan jouw stadje komt niemand. Echt, je bent 100% een stadmeisje, als je... 
 
... ergens naartoe moet en je eerst 9292 checkt welke tram- of metrohalte er dichtbij ligt.

... oversteekt wanneer het kan, niet wanneer het groen is. Dan sta je er morgen namelijk nog.

... je oprecht verontwaardigd bent als er in een stad, of in jouw ogen dorp, waar je komt géén Coffee Company te vinden is. Hoe overleven mensen daar?

... mensen altijd maar bij jou over de vloer krijgt, want tja, jij woont nou eenmaal in een stad waar genoeg te doen is.

... alleen je buren vaag kent van gezicht, laat staan dat je überhaupt een idee hebt van wat ze doen in het leven. Behalve dan dat de hond altijd jouw fiets uitkiest om tegenaan te pissen.


... je elke ochtend afvraagt of je fiets er nog wel staat.

... er niet raar van opkijkt als iemand in een tijgerlegging met knalroze windjack en oma’s grof gebreide muts met UGGS over straat loopt.

... agenda uitpuilt van de sociale activiteiten en je elke dag in een ander deel van de stad rondhuppelt. Vrouw van de wereld toch?

... precies het verschil weet tussen bikram- en poweryoga, omdat je het allebei al geprobeerd hebt. 

... niet hoeft te twijfelen of je naar dat ene geweldige concert toe kan, want het is toch in jouw stad. En er bestaat zoiets als het fenomeen nachtbussen. 

... dagelijkse ergernissen enkel en alleen gaan over hoe druk het is in de tram en je lichtelijk over de zeik bent als het stampvol is, omdat de vorige weer eens niet kwam opdagen. 

... het al lang vindt wanneer je vijf minuten op de metro moet wachten.

... je kapot ergert aan alle dagjesmensen en buitenlandse toeristen nitwits, die op zaterdag jouw rust komen verstoren.

... eigenlijk niet zo goed weet wat je anders op zondag moet doen, dan in de stad een kop koffie drinken of shoppen.

... altijd kiest voor de gratis bezorgservice als dat kan, want Chinees afhalen gaat moeilijk als het restaurant een halfuur verder aan de andere kant van de stad ligt.

... het afval langs de weg niet meer ruikt, de stinkende uitlaatgassen ook niet meer opmerkt en je bijna flauwvalt als je bij je ouders in het dorp op bezoek bent. Wat. Ruikt. Het. Groen!

... het nummer van een paar taxibedrijven als favoriet hebt opgeslagen in je telefoon.

... alleen aan jouw dagelijkse halfuur bewegen toekomt als je een tripje naar de supermarkt maakt. Lopend.

... niet bang bent voor duiven. Integendeel. Ze zijn bang voor jou.

... jouw manier van tuinieren beter kan omschrijven als de kruidenplantjes in de keuken bijknippen....  je overdreven fashionable wordt gevonden als je een weekend thuis bent en je rondparadeert in een leren jas en high heels.

... bang bent dat je doof geworden bent als je ’s avonds geen rinkelende trams en dronken toeristen buiten hoort.

... alles dat buiten een straal van tien kilometer van je huis ligt al het platteland vindt.

... gewend bent om laat te eten, omdat alle supermarkten toch tot tien uur open zijn.

... direct uiterst gebiologeerd raakt van een wild konijntje dat je spot.

... wanneer je de natuur in wilt, gewoon een rondje gaat lopen in het park. Is toch ook groen zat?

... gelijk Google Maps nodig hebt als je ook maar een stap buiten het stadscentrum zet.

... standaard geen licht op je fiets hebt, omdat je weet dat de politie wel iets beters te doen heeft en alleen op zoek is naar échte criminelen.

... niet schrikt van krantenkoppen als 'Onbekende vrouw draait door met bijl' of 'Man pist terras onder en doet de blotebillendans'.

... de auto’s allang niet meer aardig gedag zwaait als ze voor je stoppen bij een zebrapad. Je denkt alleen maar: hè, hè eindelijk een verkeersmalloot die wel de regels kent. 

En, ben jij een stadsmeisje?