5 signalen dat jouw ex je terug wil

Relaties door Kristie
Een paar maanden na jullie break-up begin je eindelijk weer een beetje op te krabbelen. Je gaat er weer uit, wordt weer blij van de kleine dingen en... merkt dat je ex nog niet zo ver is. Misschien wil hij je wel terug?
 

Het is niet makkelijk om iemand die zo lang dichtbij je stond, achter je te laten en verder te gaan. Maar na een tijdje is het jou gelukt. Inmiddels ben je 15 pakken zakdoeken lichter, maar je hebt jezelf over de break heen gezet en er staat zelfs een date in de planning. Maar je hebt het vage vermoeden dat het met je ex niet zo denderend gaat. Je kunt alleen niet vaststellen waar hij last van heeft... Misschien wil hij je wel terug? Dat merk je aan deze signalen...

Terug bij af

Je ex heeft zich ontpopt tot een sombere huismus die alleen voor de broodnodige boodschappen en af en toe voor zijn werk, de deur uitgaat. De laatste keer dat je bij hem thuis was, was zijn huishouden één grote bende en kroop de kaas nog net niet de koelkast uit. Zijn huis is nog erger dan de studentenflat waar je - thank god - niet meer woont.

Ook komt hij nogal depressief over op social media. En dat is lichtjes uitgedrukt. ('Wat is er toch mis met deze wereld?', 'Pff, ik weet niet hoelang ik dit nog volhoud'). Daarnaast zie je via Spotify dat hij nog steeds jullie liedje luistert...


'En met jou?'

Als je je ex spreekt - en dat is de laatste tijd vaak, omdat hij steeds wil weten hoe het met je gaat - dan gaat het ook echt alleen over jou. Wat je plannen zijn voor het weekend, hoe het met je moeder is... Hij vraagt nog net niet hoelang je op de wc hebt gezeten. Aangezien je bar weinig interesse hebt in zijn leven, vertel je in geuren en kleuren over je eigen leven. Hij praat er tenslotte toch altijd overheen als je vraagt hoe zijn dag was. Kortom: hij wil weten hoe je leven eruit ziet en geeft nog steeds heel veel om je... En daarom cijfert hij zichzelf vaak weg.

'Hé, dat is toevallig!'

Normaal gesproken kwam je je ex af en toe toevallig tegen. Tenminste, dat dacht je toen. Nu kom je hem nog net niet tijdens een date tegen. Maar wel in de supermarkt, tijdens het winkelen (op de damesafdeling, hij was voor zijn zusje aan het kijken) en zelfs op de route naar je werk komt hij langs je op rijden 'omdat er een omleiding is'. En elke keer weet hij het zo te spelen dat je er eigenlijk niet onderuit kunt om even met hem te praten. Blijkbaar speelt er een gemeenschappelijke vriend jouw gegevens door... Of je hebt te maken met een spion in opleiding, dat kan natuurlijk ook.


Happy single

Wil je ex aan iedereen die hij ook maar een beetje denkt te kennen, duidelijk maken dat hij nog steeds vrijgezel is? En kom het over alsof hij dat ook zijn hele leven wil blijven? Want oh, het is zo geweldig om onafhankelijk en een vrij man te zijn. Daarnaast gaat je ex elk weekend op stap met zijn matties en zuipt zich helemaal klem... Alles om de pijn niet te hoeven voelen. Kortom: hoe duidelijker hij maakt dat hij 'happy single' is, des te meer hij dat dus echt niet is. Dus laat die feestende Facebook-foto's maar achterwege, het komt nogal 'ik heb een heel, echt een héél leuk leven'-achtig over. Over Facebook gesproken: liket hij elke virtuele scheet die je laat? Ook dat is een teken.

Dronken taferelen

Het bellen van contactpersonen in een niet al te nuchtere staat is één. Maar dat het dan ook nog je ex is die besluit al zijn opgekropte gevoelens er om drie uur 's nachts uit te gooien... Nee, bedankt. Gebeurt dit jou weleens? Dan is dit een signaal. Alleen als hij ladderzat is durft hij zijn emoties of zijn hunkering naar jou eruit te gooien. En als hij je na het consumeren van een krat bier nog niet durft op te bellen, is de kans op een ellenlange e-mail des te groter...

Heb jij weleens ervaring gehad met een ex die jou maar niet los kon laten?