Zo win jij je ex weer terug

Relaties door Marleen_S
Jullie waren het perfecte stel. Totdat je keihard van je roze wolk donderde toen hij je dumpte. Sinds de breuk wil jij nog maar één ding: je lover weer terug. Hoe je hem voor je terugwint? Wij vertellen je hoe!

 
Het wordt je eigenlijk afgeraden: weer teruggaan naar je ex. Er is meestal een goede reden waarom jullie geen pittig setje meer zijn. De break up wordt wel een stukkie moeilijker als je eigenlijk niet zo goed weet waar het toch fout is gegaan...
 


Je beseft het je wanneer je thuis weer alleen op de bank zit en zijn zweetpootjes en bierboeren stiekem toch wel mist. Tijd om je ex-prins charming weer op het witte paard naar je terug te laten komen. Hoe? Volg deze tips!
 
1. Geef hem de ruimte
Helemaal als hij zelf heeft aangegeven dat hij ?tijd nodig heeft om na te denken?. Dus leg je telefoontje maar aan de kant, stalk hem niet met duizend likes op Facebook en sta niet plotsklaps op de stoep voor een bakkie koffie. Laat hem even lekker in zijn sop gaar koken.
 
Hoe meer vrijheid hij heeft en ineens niets meer van je hoort, hoe meer hij zich zal af vragen hoe het met jou gaat. En dan is hij uiteindelijk degene die als eerste app't. Want er is niets zo onaantrekkelijk als een wanhopige ex die achter zijn kont aan hobbelt. Just back off a little.
 
2. Ja en amen
Oké, je bent het eigenlijk verre van met hem eens dat jullie uit elkaar zijn, maar speel het spelletje mee. Inderdaad, je claimde hem te veel (NOT!). En ja, dat gevoel dat hij miste moet jij ook eigenlijk weer terugvinden. Het getuigt van volwassenheid als je geen hels drama schopt waarbij zijn onderbroeken het raam uit vliegen. Plus, het zorgt voor verwarring als je precies reageert zoals hij nou nét niet had verwacht.

Hij zal zich even flink achter de oren krabben als je kalmpjes reageert tijdens het Grote Dumpmoment. Play it cool en huil vervolgens dagen achter elkaar je ogen rood. Natuurlijk mag hij weten dat je verdriet hebt, alleen moet hij niet de schouder zijn waarop je uithuilt. Door je groot te houden, voel je je ook groot. Dat straalt zelfvertrouwen uit en is heel aantrekkelijk. Zeker voor je ex.
 


4. Vrijgezellenfeestje

Nee natuurlijk niet echt, maar verzin een reden voor een feestje. Je kat is jarig, de vervelende buren zijn verhuisd of je woonkamer is opnieuw ingericht en verdient een housewarming. Hang de keukenprinses uit, regel een waanzinnige jurk en nodig uiteraard je ex ook uit.
 
Tijdens het feestje moet je stralen. Laat zien dat je nog steeds de gezellige meid bent die hij kende. Als hij ziet dat jij plezier hebt en geniet van the party zal het niet lang duren voor hij zich erbij wil voegen. Het wekt zeker zijn interesse!

3. In therapie
Het lijkt een resolute maatregel, maar als hij je wilt verlaten omdat de communicatie niet lekker loopt, kun je voorstellen om in therapie te gaan. Of als jij bent vreemdgegaan, steeds dezelfde fouten maakt of hij een slippertje heeft gemaakt. Laat zien dat je ervoor wilt vechten en je de relatie dusdanig belangrijk vindt dat je niet zomaar wilt opgeven. Misschien heeft hij namelijk wel het gevoel dat jullie hele relatie niets meer voorstelt. Tijdens een sessie met een pyscholoog kom je er algauw achter waarom jullie ook alweer voor elkaar vielen, en wakkert het vlammetje vanzelf misschien weer aan.
 

5. Laat zien dat je veranderd bent
Tout

Hollywood doet mee aan deze trend, maar ook je buurvrouw deed het: een break up kapsel. Knip je saaie, pluizige haardos in een hip kapsel en gooi er een lekker kleurtje in. Shop een nieuwe garderobe en benadruk je beste kanten zoals die smalle taille van je.
 
Want als je hem ineens ?per ongeluk? tegenkomt in de stad krijg je gegarandeerd het ?wow-effect?. Was hij vergeten hoe prachtig je ook alweer was? Dan schiet hem dat bij dezen ineens te binnen.
 
6. Moving on
Het leven gaat door. Dat moet. En hoe pijnlijk het ook is dat hij weer volop aan het daten is, laat het los. Want de hele dag vanuit je ooghoeken ? en Facebook ? toezien hoe hij wél verder is gegaan, is jezelf onnodig martelen. Nergens voor nodig.
 
Boek een weekje naar de zon en laat je versieren door foute Italianen in mini-zwembroekjes. Hang het feestbeest uit of solliciteer naar een nieuwe baan. Ga verder met je leven en blijf niet hangen in een relatie waarvan je zelf ook wel wist dat ?ie niet meer zo goed was. Heel misschien is er een piepklein kansje dat je ex ziet dat je de draad weer oppakt. En heel misschien geeft hij wel een belletje. Dat hij je mist?
 
Wat zou jij doen om je ex weer voor je terug te winnen?