5x Toffe plekjes in Nederland om doorheen te toeren

Reizen door Annelot

Zin om er even tussenuit te gaan, maar geen zin om meteen het vliegtuig in te stappen? Dan pak je toch de auto? Ga lekker roadtrippen, want daarmee ben je ultiem vrij te om te gaan en te staan waar je zelf wilt. Fijn! En je hoeft niet eens de grenzen van ons landje te passeren, want er zijn genoeg vet mooie dingen te zien in Nederland.

Geen idee waar je dan heen zou moeten karren? Lees hier onze top 5 hidden gems. Plekjes die je misschien nog niet kende, bij ons favoriet zijn én waar je lekker doorheen kunt toeren met de auto. Ken je zelf ook een verborgen plekje en gun je het anderen ook om hiervan te genieten? Dan roepen we je samen met Marktplaats op om jouw hidden gem te delen met #vrijzijn. Let's go!

1. Gemeente Roerdalen in Limburg
Dichtbij Roermond vind je de gemeente Roerdalen met schattige dorpen, piepkleine gehuchtjes en mooie natuur. Het lijkt echt alsof je in het buitenland zit op deze plek. Rijdt langs Nationaal Park de Meinweg, kasteel Montfort en de prachtige basiliek plus de molens in Sint Odilienberg. Daar kun je de auto even parkeren en lekker op een terrasje aan rivier de Roer zitten. Begint de stilte pijn te doen aan je oren? Plak er een dagje Maastricht aan vast en sleur je vriendinnen mee. Slapen moet natuurlijk ook gebeuren en dat doe je in het Eden Designhotel waar je op het dakterras een prachtig uitzicht hebt over de stad.

2. Hunebedden in Drenthe
Een heel bijzonder én historisch plekje in Nederland is de omgeving van Borger in Drenthe. Daar heb je namelijk maar liefst 53 hunebedden. Daarnaast is de omgeving met schattige dorpjes en typisch Drenthse landschappen perfect om lekker doorheen te toeren met de auto. Gooi een picknickmand achterin en je bent ready to go!

3. Zeeland
Gezellige havenstadjes en mooie vissersdorpjes, maar ook kilometers asfalt en vlakke vergezichten. Zeeland is de perfecte plek om met de auto doorheen te toeren. Plus: ze hebben de meeste zonuren van alle provincies in Nederland! Ga naar het dorp Yerseke aan de Oosterschelde, waar ze de lekkerste mosselen ever hebben. Schuif aan bij restaurant Nolet's Vistro en bestel de mosselen van de chef. Smullen! Ook kun je naar het schattige havenstadje Veere waar je kunt genieten van een drankje op het mooiste terras van Zeeland bij restaurant De Werf.

4. De Hoge Veluwe
Natuurgebied de Veluwe is ook een prachtige gebied om doorheen te rijden. Het is qua oppervlakte erg groot dus een auto is handig als je veel wilt kunnen zien. Zet de auto aan de kant en stap uit om een stuk te sjouwen in on-Nederlands mooie natuur en misschien zelfs wel herten te spotten. Ook Radio Kootwijk wil je niet missen. Dit is een monumentaal zendstation uit 1918 dat nu gebruikt wordt voor exposities en voorstellingen. Ga ervoor!

5. Friesland
In de provincie Fryslân staan tientallen kasteeltjes en landhuizen die echt sprookjesachtig mooi zijn! Stap in de auto en rijd langs Marssum, Jelsum, Bears en nog veel meer mooie plaatsjes waar je kastelen kunt spotten. Raam open, wind in je haren en genieten maar! Als je even de benen wilt strekken stop je gewoon even in Leeuwarden om te struinen langs de prachtige zijstraatjes van de stad vol met streetart. Plof daarna neer op het knusse terras van restaurant Onder de kelders. Daar zit je aan het prachtig verlichte water en heb je bijna het idee dat je op een boot zit.

Heb je geen auto, omdat je denkt dat dat je bakken met geld gaat kosten? Think again. Via Marktplaats scoor je heel gemakkelijk een knap wagentje. Óók voor een klein budget. Zit je te denken aan een nieuwe wagen? Think alweer again, want op het moment dat je er de garage mee uitrijdt, verliest hij al twintig procent van zijn waarde. Het is dus echt een heel slecht idee om een gloednieuwe auto te kopen.

Rijd je nogsteeds in een barrel, maar ben je toe aan iets nieuws vanwege een een gezinsuitbreiding (puppy's tellen ook mee) of om een andere reden? Verkoop je hatchback dan via Marktplaats en koop die ruime toer-bak om met het hele gezin én de hond al deze toffe plekken in Nederland te ontdekken!

Bron, bron, bron, bron, bron