Zin in een citytrip? Dit zijn de 10 leukste bestemmingen in Europa

Reizen door Redactie Ze.nl

Nu het in Nederland vies en grauw weer is, zijn we toch allemaal toe een aan tripje naar het buitenland? Een citytrip in Europa is al-tijd een geweldig idee! Lekker uit de dagelijkse sleur en als je een beetje slim kiest, dan pak je nog wat zonnestralen mee ook. Maar naar welke stad moet je nou gaan? Ze zijn toch allemaal even leuk? Wij geven je de top 10 van de populairste citytrip bestemmingen in Europa. 

citytrip europa bestemmingen

Lees ook: Solo city trip als vrouw: hier moet je allemaal aan denken

Barcelona

Kies je voor Barcelona? Ga dan tijdens je trip wat drinken op het dakterras van Hotel 1898 (gelegen aan het einde van La Rambla). Officieel kun je hier alleen wat drinken als je in het hotel verblijft, maar als je met ze tweeën bent dan is dat geen enkel probleem. Vanaf het terras heb je een prachtig uitzicht over de stad. Een andere must see in Barcelona is natuurlijk Park Güell. Neem wat eten, drinken en een kleed mee voor een leuke picknick terwijl je kunt genieten van een prachtig uitzicht van de stad. 

Rome

Rome is een heerlijke compacte stad. Alles is te lopen. Als je een weekendje Rome doet, moet je natuurlijk naar het Colosseum, de Trevi fontein en naar Vaticaanstad. Wandel ook door Villa Borghese heen en bekijk de uitgebreide collectie met kunst. 

Parijs 

Wie houdt nou niet van deze modestad? Je kunt er winkelen als de beste en je hebt voor ieder wat wils. Van Chanel en Louis Vuitton tot kleine winkeltjes en leuke marktjes. Als je dan in Parijs bent moet je uiteraard een echte macaron uit Parijs kopen. In Parijs heb je ook heel veel mooie bezienswaardigheden. Je moet de Notre Dame, Arc de Triomphe, Eiffeltoren en natuurlijk Disneyland eens in je leven hebben gezien. 

Londen 

Als je in Londen bent moet je de Borough Market bezoeken. De Borough market bestaat uit ongeveer 100 kramen met de meest heerlijke ingrediënten en producten. Van verse vis tot groente en gebak. Wil je naast het bezoeken van de Big Ben, The London Eye en de Houses of Parliament iets speciaals doen? Bezoek dan de Warner Bros Studio Tour en neem een kijkje op de plek waar de Harry Potter films zijn opgenomen. 

Wenen 

In Wenen moet je in de winter natuurlijk een echte kerstmarkt bezoeken. Ga ook maar het terrein van het Schloss Schönbrunn. Hier is een mooie en oude keizerlijke dierentuin te vinden. En wat leuk is, is dat het een van de weinige Europese dierentuinen is die een reuzenpanda heeft! 

Krakau 

Krakau is een kleinschalige maar adembenemende en cultuurrijke stad. Als je in Krakau bent, dan moet je natuurlijk de grote marktplein (met overdekte hallen) bekijken. Hier kun je tal van lekkere restaurantjes vinden waar je gezellig wat kan eten en drinken. En als je een keer iets uitzonderlijks wil doen kun je in een trabant rijden. Dit kun je doen op een verlaten vliegveld en na afloop krijg je dan een lekkere zelfgemaakte wodka. 

Brugge 

Brugge lijkt wel uit twee verschillende werelden te bestaan. Overdag is het een pittoreske stad, maar ‘s avonds gaan de kelderdeuren open en komen de verborgen discotheken tevoorschijn. En als je naar Brugge gaat, dan moet je natuurlijk de echte lokale culinaire specialiteiten proberen zoals een Brugse Zot of een Brugsch Swaentje. 

Venetië 

Als je in Venetië bent dan moet je natuurlijk een gondelvaart hebben gemaakt. Ga daarna duiven voeren op het San Marco plein en haal vervolgens een echt Italiaans ijsje. In Italië krijg je waar voor je geld, want een standaard maat ijsje is ongeveer net zo groot als je hoofd. Heerlijk! 

Praag 

In Praag is het grootste gedeelte van alle bezienswaardigheden te vinden op en rond het Oude Stadsplein. Hier vind je de bekende klok van Praag en duizenden winkeltjes. Maar ook als de zon ondergaat is er nog genoeg te beleven. Er is namelijk een hele grote underground scene waar je echt helemaal uit je plaat kan gaan tijdens leuke feestjes in prachtige clubs. 

Sevilla 

Als je naar de Spaanse stad Sevilla gaat, dan zijn er een aantal dingen die je moet doen. Ga naar een live flamingo show. Dit is een must: de dans komt namelijk uit Sevilla. Bezoek ook een badhuis om even heerlijk te ontspannen. Als laatste moet je natuurlijk ‘s avonds naar een echt Spaans tapas restaurant gaan. 

Heb jij nu ook zo'n zin om in het vliegtuig te springen en een leuke citytrip te maken? Check dan de aanbiedingen van Stedentrips.nl! Je boekt de vlucht en het hotel tegelijk, dat scheelt weer een hoop gedoe en tijd. Alle hotels zijn namelijk persoonlijk geselecteerd zijn en dat ze scherpe prijzen. 

Lees ook: Zonvakantie in de winter? Dit zijn de beste bestemmingen om te overwinteren