De gaafste tiny houses in Nederland voor een weekendje weg

Reizen door Jennifer

Tiny houses zijn hot. Klein = fijn. Wil jij graag eens ervaren, hoe het is om in zo’n knus tiny house te wonen? In Nederland heb je genoeg leuke tiny houses om in te verblijven tijdens een weekendje weg! Mogelijk is boeken nu nog even lastig, maar haal hier alvast je inspiratie voor een unieke vakantie in eigen land.

Lees ook: Lekker samen op vakantie? Zo voorkom je relatiestress

Tiny House: Natuurhuisje Oldeberkoop (Friesland)

In het Friese Oldeberkoop staat een heel leuke en unieke tiny house in de vorm van een iglo. De tiny house staat midden in de natuur. Dé perfecte plek voor een romantisch weekendje weg met je lief! Even lekker helemaal alleen met z’n tweetjes. Niet alleen kun je hier samen genieten van de natuur, maar ook van de privésauna. Oeh! Of maak een leuke kanotocht of lange wandeling over de heide.

Tiny House: Natuurhuisje Driehuizen (Noord-Holland)

Zoek je een tiny house in Nederland waar je tot rust komt, maar ook kunt struinen door Amsterdam? Dan moet je naar deze schattige tiny house in Driehuizen. Dit leuke huisje zit heerlijk langs het water. Weer heel ideaal dus voor een romantische getaway, maar ook voor een weekendje weg met vrienden! Relaxen in jullie natuurrijke tiny house en fissa in het levendige Amsterdam. Klinkt goed, toch?

Tiny House: Landal Marker Wadden (Flevoland)

Als je graag in een bijzondere tiny house in Nederland wilt verblijven, moet je naar de Marker Wadden. In dit kleine huisje ervaar je even hoe het is om op een eiland te leven. Als je fan bent van Expeditie Robinson, dan wil je dit meemaken! Al is het leven in deze tiny house gelukkig wel iéts luxer dan op het Robinsoneiland. Het ligt overigens vlakbij Lelystad, maar hé, grote kans dat je vooral op je eiland blijft. Er is zoveel natuur te zien! De Marker Wadden hebben hele lange wandelpaden en natuurlijk een strand. Beach life, maar dan anders.

Tiny House: Glamp Outdoor Camp Burgers Zoo (Gelderland)

Voor de avonturiers onder ons is deze tiny house in Nederland perfect. Hier slaap je in een tiny house midden in dierenpark Burgers Zoo. Wát? Ja, je slaapt gewoon tussen de dieren in een luxe tent. Oké, wel op veilige afstand, maar je kunt op deze manier elke dag de dieren bezoeken. Daardoor is het ook een leuke tiny house vakantie voor de hele familie. Zelf koken kan helaas niet in deze tiny house, maar gelukkig is het wel inclusief ontbijt en diner. En who cares als je op zo’n bijzondere plek kan overnachten?

Tiny House: Camping Het Buitenhuis (Gelderland)

Een andere bijzondere tiny house in Nederland is Het Buitenhuis. Hier kun je verblijven in een pod huisje, omgebouwde BBA bus of een pipowagen. Een beetje kitsch, maar wel heel leuk en nostalgisch. Als je zoekt naar een tiny house verblijf voor een weekendje met het gezin, dan moet je zeker hierheen. Al is het ook een fijn weekendje weg voor twee, dankzij gezellige kampvuurplaatsen en de kano- en supboardverhuur. Of ga samen op een waterfiets in de vorm van een zwaan!

Tiny House: Natuurhuisje Giethoorn (Veluwe)

Als je echt zoekt naar een romantische tiny house in Nederland, kies dan voor eentje vlakbij Giethoorn. Bij deze tiny house heb je ook kans op een prachtige sterrenhemel. Het wordt ’s nachts namelijk nog echt donker. Lekker in stilte genieten van de sterren met je lover. Een droomvakantie voor de hopeloze romanticus! En overdag wandel je zo het centrum in van Giethoorn: het Venetië van Nederland.

Lees ook: Op vakantie in eigen land: deze tiny houses kun je huren