Je skikleding wassen? Zo doe je dat

Reizen door Chloe

Wil jij je skikleding nog even wassen voor je op vakantie gaat of wil je het graag schoon in de kast leggen voor volgend jaar? Dat snappen wij helemaal.

Vooral als je een weekje op wintersport bent geweest is het wel zo fris om je kleding te wassen. Maar ja, kan je het wel zomaar in de wasmachine gooien? Je wilt tenslotte niet dat het beschadigt. Daarom vertellen wij je hoe je veilig je skikleding kunt wassen.

Kan ik mijn skikleding wassen?

Laten we beginnen bij of je je skikleding überhaupt wel mag wassen. Dat is gelukkig geen probleem. Het is tenslotte ook niet heel hygiënisch als je dit nooit doet. Wanneer je op wintersport bent is het vaak alles behalve koud en kan je dus flink transpireren. Je kleding zo nu en dan wassen is dus wel zo fris. Vooral als je ook nog naar de après-ski gaat kan je pak behoorlijk vies worden.

Check de wasvoorschriften

Net als bij onze normale kleding, zit er ook in je wintersportkleding een label met wasvoorschriften. Hier staat precies op wat je skikleding wel en niet kan hebben. In de meeste gevallen geldt dat je kleding op 30 graden moet wassen. Gebruik ook vooral niet te veel wasmiddel en helemaal geen wasverzachter. Mocht je een handwasprogramma op je wasmachine hebben kan je deze het beste gebruiken. Vergeet ook niet alle zakken en ritsen te sluiten om beschadigingen te voorkomen.

Drogen

De kans is groot dat je kleding nog kletsnat uit de wasmachine komt. Doe je skikleding echter nooit in de droger. Dit zal je pak namelijk niet veel goeds doen. Laat hem dus gewoon drogen in de lucht. Als het echt nog heel nat is kan je het het beste laten drogen in de douche zodat je geen natte vloer krijgt. 

Check dus altijd eerst het label met wasvoorschriften. Ieder skipak heeft namelijk weer een andere behandeling nodig en het zou zonde zijn als je pak beschadigd of hij niet meer waterdicht is.