Deze 5 roadtrip bestemmingen moeten op je bucketlist

Reizen door Commerciële Redactie Ze.nl

Hoe spendeer jij je vakantie het liefst? De een ligt graag de hele week op hetzelfde strand, terwijl de ander liever met een auto de buurt verkent. Wat je voorkeur ook heeft, één ding is zeker: met een auto zie je meer. Daarom hebben wij de vijf mooiste roadtrip bestemmingen voor je op een rijtje gezet. Van California tot Cyprus: deze droombestemmingen moeten op je bucketlist.

 

#1 Verenigde Staten - Route 66

Uiteraard kan ’s werelds bekendste route niet ontbreken in deze roadtrip bucketlist. Route 66 is de beroemde snelweg die van Chicago dwars door het binnenland naar Los Angeles loopt. Wie een vakantie langs Route 66 kiest, is niet op zoek naar een standaard vakantie. Je moet een beetje gek zijn en het interessant vinden om naar de rotzooi van Amerikanen te kijken, lees: minstens drie sloopauto’s in iedere voortuin. Veel motels en benzinestations zijn sinds 1962 verlaten bij gebrek aan klandizie. Kortom, geen standaard roadtrip, maar wél hartstikke avontuurlijk.

Lees hier meer over deze droombestemming!

 

#2 Zuid Afrika - De Wijnroute

In Zuid Afrika heb je Route 62, ook wel ‘de langste wijnroute van de wereld’. Need we say more?! Deze loopt van Kaapstad naar Port Elisabeth, oftewel dwars door de westelijke en de oostelijke Kaapprovincie. Met onderweg niet alleen talloos veel wijngaarden waar je de lekkerste wijnen kunt proeven, maar ook andere interessante bezienswaardigheden, zoals de Tafelberg in Kaapstad, honderden struisvogels in Oudshoorn en walvissen spotten langs de kust bij Hermanes. Kortom, op je bucketlist, deze roadtrip.

Lees hier meer over deze droombestemming!

 

#3 Frankrijk - De Provence

bucketlist roadtrip

Gek op wijn, maar zoek je het iets dichter bij huis? Dan is een roadtrip door de Provence een perfect alternatief. Ontdek zonnig Zuid-Frankrijk met een cabrio. Mooie stadjes, een ruime keuze aan musea met grote werken en lekker eten. Dit is een route met minder kilometers dan de routes hierboven, maar geen zorgen: je dagen zullen gevuld zijn tijdens deze roadtrip. Op deze route heb je namelijk elk uur wel weer een reden om de auto te parkeren. Kortom, een zorgeloze vakantie voor op je bucketlist vol met zon, lekker eten en cultuur.

Lees hier meer over deze droombestemming!

 

#4 Turkije - Bodrum

Wist je dat Turkije veel meer te bieden heeft dan alleen all-inclusive resorts langs de kust? Het populaire vakantiestadje Bodrum ligt op een pittoresk schiereiland, omringd met de staalblauwe Egeïsche Zee en kijkt uit op het Griekse eiland Kos. Het is de perfecte uitvalsbasis voor deze bucketlist roadtrip van 620 kilometer lang, die je letterlijk van het ene naar het andere wereldwonder voert. Wat je van een roadtrip langs Bodrum kunt verwachten? Elke dag zonneschijn, bountystrandjes, visrestaurants om je vingers bij af te likken, shoppen tot middernacht, een uitbundig nachtleven en... ruim drieduizend jaar geschiedenis.

Lees hier meer over deze droombestemming!

 

#5 Cyprus - Het eiland van de liefde

Weleens naar Cyprus geweest? Het wordt ook weleens het ‘eiland van de goden’, ‘het eiland der seizoenen’ of ‘eiland van de liefde’ genoemd. Kortom, geen gebrek aan flatteuze bijnamen voor dit eiland in de zuidoosthoek van de Middellandse Zee, die zéker op je roadtrip bucketlist moet. Die mooie woorden dankt het eiland aan 10.000 jaar historie, een superfijn klimaat (temperaturen van 40 graden zijn geen uitzondering),  talloze bezienswaardigheden en vooral een heerlijke mediterrane levensstijl. Kortom, met een huurauto kun je van een paar dagen tot een week het gehele eiland verkennen. Puur genot!! 

Lees hier meer over deze droombestemming!

---

Met een huurauto zie je meer, dat is de rotsvaste overtuiging van Sunny Cars. 100% zorgeloos kunnen rondrijden vinden ze belangrijk en daarom is hun standaard product all-inclusive. Zo ben je optimaal verzekerd en kun je rekenen op de beste service. Hoewel ze zelf geen auto’s bezitten, sluiten ze contracten met lokale en internationale autoverhuurders, die allemaal aan strenge service- en kwaliteitseisen moeten voldoen. Je kunt nu al zorgeloos een huurauto reserveren in 120 landen op meer dan 8.000 bestemmingen wereldwijd!