Op vakantie met de auto? Dit zijn de leukste landen voor een roadtrip

Reizen door Chloe

Met de auto op vakantie heeft ontzettend veel voordelen. Je hebt alle vrijheid, ziet veel van de omgeving en kan zo veel bagage meenemen als je maar wilt. Als je autorijden ook nog eens leuk vindt is een roadtrip helemaal een feest. Staat dit bij jou nog op de bucketlist? Dan moet je vooral even verder lezen. Wij hebben namelijk de leukste landen voor een roadtrip hier voor je verzameld. Scheelt jou weer wat uitzoekwerk.

Roadtrippen door Italië

Als er een land is waar we meteen aan denken is het wel Italië. Je kan hierheen vliegen en ter plekke een auto huren, maar ook vanaf Nederland de roadtrip starten is prima te doen. Daarbij kan je makkelijk het hele land af als je even de tijd hebt en hoef je eenmaal daar niet meer lang te rijden voor je volgende bestemming. Ideaal dus als je het roadtrippen een keer wilt uitproberen.

IJsland

Wil je even heel wat anders? Dan is IJsland het perfecte land voor een roadtrip. Met het prachtige en alsmaar wisselende landschap kijk je je ogen uit. Watervallen, gletsjers en fantastische natuur: here we come. Mocht je hier een roadtrip willen doen kan je beter in de zomer gaan. In de winter is rijden hier nogal een uitdaging vanwege de weersomstandigheden. Niet alleen ligt er veel sneeuw, maar sommige wegen kunnen ook afgesloten zijn.

Met de auto naar het prachtige Kroatië

Kroatië is de laatste jaren steeds populairder geworden als vakantiebestemming. En wij snappen helemaal waarom. Met zo veel prachtige steden en indrukwekkende bezienswaardigheden is er hier genoeg te beleven. Vooral het zuiden van het land is ideaal voor een roadtrip.

Jordanië

Ook dit land wint het ieder jaar in populariteit. Toch heeft het massatoerisme hier nog niet toegeslagen en kan je hier terecht voor een heerlijk authentieke roadtrip. Hierdoor leer je echt het land en de cultuur kennen. Roadtrippen hier is wel voor de avonturiers onder ons, want wegen zoals we hier in Nederland gewend zijn ga je daar niet vinden. Toch is het zeker een aanrader om dwars door de woestijn de rijden. Een unieke ervaring is het zeker.

Fly and drive naar Mexico

Voor het laatste land gaan we een stukje verder. Mexico is misschien niet één van de eerste landen waar je aan denkt bij een roadtrip, maar mag zeker niet ontbreken in het lijstje. Met de auto door Mexico rijden combineert een strandvakantie met geweldige bezienswaardigheden. I mean, zwemmen in een cenote staat toch bij iedereen op de bucketlist?