Roadtrip door de Benelux: dit zijn de mooiste plekken

Reizen door Sarah

Nu deze zomer een verre vliegreis naar een tropisch oord er niet in zit, moeten we het vakantiegevoel dichterbij huis zoeken. Gelukkig hoef je voor prachtige bestemmingen niet ver te reizen. De Benelux, waaronder België, Nederland en Luxemburg vallen, heeft prachtige routes voor de ideale roadtrip. Lees hier welke plekken je niet mag missen als je gaat roadtrippen door de Benelux. 

 

roadtrip

Lees ook: 20 doe-tips voor een staycation

Hoge Veluwe, Nederland

Wie zegt dat je ver van huis moet gaan om te genieten van prachtige natuur? Ons kikkerlandje heeft veel pracht te bieden, waaronder ook de Hoge Veluwe. Hier vind je adembenemende natuur waarin je heerlijk kunt wandelen, fietsen of kan picnicken. De paarse heide maakt het gebied nóg mooier en maakt de plek daarom niet te missen als je gaat roadtrippen door de Benelux.  

Hoge Veluwe

Ardennen, België

Op slechts een paar uur rijden waan je je al in een totaal andere wereld. In de Belgische Ardennen kan je genieten van ongerepte natuur en diverse activiteiten ondernemen. Niet alleen kan je hier de perfecte pitstop maken en overnachten, ook kan je hier flinke wandel-, fiets,- en boottochten maken. De Ardennen heeft namelijk prachtige heuvels en watervallen waar je je wel uren aan kan doen verwonderen.  

Waterval Ardennen België

Müllerthal, Luxemburg

Wie had gedacht dat een bijzondere plek als deze zo dichtbij zou zijn? In het landschap van Müllerthal in Luxemburg kun je genieten van de adembenemende wonderen van de natuur. Müllerthal staat namelijk bekend om haar bijzondere rotsen en wordt door de kenmerkende golvende rotsen ook wel ‘klein Zwitserland’ genoemd. Hier heb je een bijzonder wandelpad van maar liefst 112 kilometer waar je je kan doen verwonderen aan de prachtige rotsformaties. 

Luxemburg rotsen

Doel, België

Toe aan iets anders? Vergeet dan niet om nog door Doel te rijden als je langs Antwerpen gaat. Doel is namelijk een beruchte spookdorp wat al tijden leeg staat. Het lijkt misschien spooky, maar de verlaten huisjes en toffe graffitiwerken geven het dorp een bijzondere uitstraling die je niet snel weer tegenkomt. Wist je dat Doel ook een populaire plek is om Instagram-foto’s te maken? Pak je camera er maar bij dus!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rick_vd_plank (@rp_fotografie_) on

 

Kasteel Vianden, Luxemburg

In het stadje Vianden lijkt het bijna alsof je terug in de tijd gaat. In dit pittoreske en historisch stadje in Luxemburg kan je heerlijk rondstruinen en genieten van de mooie gebouwen om je heen. Het absolute hoogtepunt in deze stad is het bekende kasteel Vianden. Dit kasteel bovenop de hoge heuvel van de stad werd tussen de 11een 14eeeuw gebouwd en kan je zowel van buitenaf als van binnenuit bekijken. 

Kasteel Vianen Luxemburg

Maastricht, Nederland

Als je richting het zuiden rijdt of juist weer terugkeert, is de kans groot dat je langs Maastricht gaat. Dit is een stad die je zeker niet wilt overslaan tijdens je roadtrip door de Benelux. De Limburgse stad heeft namelijk tal van leuke bezienswaardigheden en horecagelegenheden. Door het heuvelachtige gebied rondom de stad, de historische huisjes en pittoreske sfeer voelt het net alsof je je al in het buitenland bevindt, terwijl je gewoon in eigen land bent.

Maastricht Nederland

Lees ook: De mooiste plekjes voor vakantie in eigen land