Dit moet je zien: de mooiste steden in de winter

Reizen door Esra

Hoewel veel mensen niet zo’n groot fan zijn van de lage temperaturen in de winter, brengt de winter ons wel veel moois. Een aantal steden in het bijzonder. Wil jij er deze winter op uit? Dan hebben wij een lijstje met steden die je écht een keer bezocht wil hebben.

Kopenhagen

Een trip naar Kopenhagen in de winter is zeker de moeite waard. Door de lage temperaturen is het wel belangrijk dat je je warm aankleedt. Neem een bezoekje aan de vele verschillende musea, kijk je ogen uit naar de historische gebouwen in de binnenstad en bezoek de gezellige kerstmarkt in de tuinen van Tivoli. Kopenhagen is een prachtige stad, dat er met sneeuw nóg mooier uitziet.

Rome

Net zoals in de zomer, is Rome ook in de winter the place to be. Niet alleen is de temperatuur in de winter nog rond de 10 graden, ook ziet de hele stad er prachtig uit. Overal hangt kerstversiering en op diverse plekken staan kerststallen. Daarnaast kent Rome in de winter niet zo’n drukte als in de zomer, en dus zijn de wachttijden voor de vele bezienswaardigheden veel korter.

Praag

Hoewel de historische binnenstad van Praag er altijd al prachtig uitziet, biedt de sneeuw een nóg mooier en magischer beeld. Struin door de gezellige markten met de vele houten kraampjes en kies uit alle lekkernijen en handgemaakte producten. Loop verder door de stad en geniet van de romantische sferen.

Valencia

Ontwijk jij het liefst de lage temperaturen in de winter? Dan is Valencia een hele goede optie om naar toe te ontsnappen. Geniet van de mooie stranden en gezellige terrasjes, shop de leukste kleding in de grote winkelstraat en probeer eens een lokale delicatesse in de foodhall. Er is altijd genoeg te doen!

Lees ook: Naar de zon? Op deze bestemmingen is het nog lekker warm

Londen

Londen mag natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje. Misschien ben je er al wel eens geweest of heb je er foto’s van voorbij zien komen, maar Londen is een echte kerststad. Rondom de kerstperiode ziet Londen eruit als een magische wereld vol met sfeervolle verlichting en vele kerstmarkten.

Valkenburg

Blijf je liever in Nederland? Dan is Valkenburg een echte aanrader. De stad heeft een rijke geschiedenis en dat is nog goed te zien als je door de stad loopt. Geniet tijdens de kerstperiode van de mooie kerstverlichting en vele kerstbomen of strijk neer op het terras voor een lekker hapje en drankje. Fan van wandelen? Loop dan mee met één van de verschillende winterwandelingen.