Trend alert! Dit worden dé modekleuren van herfst en winter 2022/2023

Mode & trends door Mozhda

Onverwachte kleurconflicten zijn on trend. We zien het overal op Instagram. Kleuren zoals zwart en wit zijn altijd in, maar nu is het tijd om levendigheid in onze kledingkast te blazen. Met deze kleuren breng jij de hitte naar de herfst en winter!

1. Vrolijk violet

Deze happy color was al eind 2021 in de mode. Nu zien we steeds meer mensen violet dragen. Je kan lekker opvallen en een energieke vibe uitstralen door het met felle kleuren te combineren. Maar je kan ook lief ogen door het met andere pastelkleurtjes te matchen. Volgens Pantone is “Very Peri” (violet) de kleur van het jaar 2022!

2. Royaal paars

De kleur wordt al eeuwenlang geassocieerd met royalty, macht en rijkdom. Het geeft een dramatische indruk and we love it. Volgens Style Update kan paars in verschillend licht er volledig anders uitzien. De ene keer lijkt een paarse tint roodachtig of blauwachtig en dat maakt het zo’n spannende kleur. 

3. Tijger oranje

Dit najaar mag je je innerlijke tijger omarmen! Deze felle kleur staat voor moed, kracht, ambitie en macht. Waag een bold look aan te gaan: draag de kleur met andere felle kleuren en gekke strepen. Of kies voor een bescheiden en neutrale look en combineer het met wit of zwart. Tip: Oranje en Kelly Green zijn toch wel dé kleurencombinatie van herfst/winter van 2022/2023.

4. Babyroze

Tijdens de Paris Fashion Week stegen de zoekopdrachten naar roze kleding en accessoires enorm bij winkelplatform Lyst. Sindsdien nam de vraag naar pink fashion alleen maar toe. We zagen het al in het voorjaar: babyroze shirtjes met ballonmouwen. De babyroze versie is geïnspireerd door de knalroze Barbiecore-trend. We hebben de hot pink items omgezet in een zachte poppen kleur.

5. Vurig rood

Gedurfde fashionista’s vinden het geweldig om deze hete kleur van top tot teen te rocken! Rood valt op tussen andere kleuren. Het is ook een sexy en romantische kleur en het straalt kracht uit. Perfect voor een date night of een dagje op kantoor!

6. Kelly Green

Deze in het oog vallende kleur is een voltreffer op Instagram. Kelly Green is te zien in combinatie met babyroze, paars en rood. Het accentueert de meeste huidtypen. En het is oké als je het niet durft te combineren met andere gewaagde kleuren. Volgens modeplatform Fashion Gone Rogue ziet Kelly Green er geweldig uit naast wit, zwart en zelfs beige voor een klassieke, zelfverzekerde look.

Bron: Pantone, Style Update, Diamond Point, Fashion Gone Rogue Beeld: iStock