Naar de zon? Op deze bestemmingen is het nog lekker warm

Reizen door Chloe

Wil jij dit najaar de kou ontvluchten? Dat snappen we wel. Vooral met al die regen is er maar weinig aan in Nederland. Maar waar kan je in de winter nog terecht voor een beetje zon? Wij zochten voor je uit op welke bestemmingen het nog lekker warm is.

ABC-eilanden

Ook op Nederlandse grond geniet je nog van de zon, want op de ABC-eilanden is het er ook nu nog heerlijk warm. Deze eilandengroep bestaat uit Aruba, Bonaire en Curaçao. Curaçao is de meest populaire bestemming om van de zon te genieten. Hier zitten veel hippe beachhotels waar je heerlijk relaxt. Ben jij gek op duiken? Dan is Bonaire weer beter geschikt voor je. Ieder eiland heeft iets unieks en dus is er voor ieder wat wils.

Canarische eilanden

Heb je geen zin om zo lang in het vliegtuig te zitten? Dan kies je voor één van de Canarische eilanden. Het is hier nog heerlijk warm en slechts 4,5 uur vliegen. Niet gek dus dat deze bestemming ook zo populair is. Deze eilandengroep hoort bij Spanje maar ligt veel zuidelijker waardoor het er ook in de winter nog heel aangenaam is.

Turkije

Hoewel veel grote resorts dicht zijn in de winter, is het toch nog een heerlijke bestemming om door te brengen in het najaar. Echt weer om de zee in te duiken is het niet, maar de temperatuur zal gemiddeld nog rond de 16 graden liggen in hartje winter. Een stuk beter te doen dus dan hier in Nederland.

Indonesië

Wil je wat langer weg? Dan is Azië the place to be. Hier moet je wel wat voor over hebben qua vlieguren, maar je bent wel verzekerd van een tropisch paradijs. Een groter zomergevoel dan dit ga je niet krijgen. Bezoek het populaire eiland Bali om van de prachtige hotels te genieten of kies juist voor de wat minder bekende bestemmingen en ontdek de cultuur.

Lees ook: Bali al gezien? Deze eilanden zijn net zo mooi en minder toeristisch

Dubai

Als je Dubai ooit wil bezoeken, is de winter echt de perfecte periode hiervoor. In de zomer wordt het er namelijk makkelijk 40 graden en daar wordt je ook niet echt blij van. In de wintermaanden ligt de temperatuur zo rond de 24 graden. Ideaal dus als je van de warmte wil genieten en de stad wil ontdekken. Ook de kans op regen is hier echt minimaal.