Dit is nu al de beste reistrend van 2016

Reizen door Annelot

Als je wel eens bent gaan backpacken ken je het vast wel: slapen in hostels. Hartstikke gezellig en goedkoop, maar het betekent ook dat je totaal geen privacy hebt en vaak is het niet zo hygiënisch. Dus heb je geen zin meer in zo’n vies hostel, maar ook geen geld voor een luxe hotel? Dan kun je tegenwoordig in veel steden in een poshtel slapen. En geloof ons, dat wil je!

Dit fenomeen is ontstaan vanuit een opkomende reistrend, namelijk all-exclusive. En dat is dus zoals de naam al zegt precies het tegenover gestelde van all-inclusive. Daar speelde het Engelse hostelbedrijf heel slim op in. Zij bedachten het concept poshtel met als doel om luxe betaalbaar te maken én het meteen ook een sociale ervaring te laten zijn. Net zoals in een hostel, maar dan met fijne bedden, badkamers met een regendouche, goede en gratis wifi, een prachtig interieur en een programma met toffe events. Je deelt je kamer wel met anderen, maar je hebt wel het gevoel dat je in een luxe hotel slaapt.

Het eerste poshtel is in 2012 geopend in Miami en heet Freehand. De locatie is amazing: pal aan het strand. Het heeft ook een buitenzwembad, pingpongtafels, een tropische tuin en een jeu de boules-baan. En dat allemaal voor 30 dollar per nacht! Inmiddels heeft Generator al poshtels in Berlijn, Kopenhagen, Dublin, Barcelona, Hamburg, Londen, Venetië, Rome, Parijs en binnenkort ook in Amsterdam (can’t wait).

Heb je binnenkort een tripje naar Parijs gepland? Boek dan sowieso het poshtel daar. Deze is namelijk door Lonely Planet erkend als de beste van de wereld! Voor 35 euro per nacht heb je namelijk uitzicht op Montmartre en de Sacré-Coeur, een club die precies lijkt op een ondergronds metrostation en een supergoed frans restaurant en het hele poshtel is ingericht met spulletjes van vlooienmarkten. Dat klinkt toch geweldig?

Wij zijn helemaal fan van dit nieuwe concept en dromen alvast weg bij de foto's!

Bron, bron, bron, bron, bron, bron, bron, bron