9 dingen die je denkt tijdens het tanken

Reizen door Mariëlle

Je bent on the road en checkt je dashboard. Het pijltje van de benzinemeter komt nu wel verdacht dichtbij het laatste streepje brandstof. Tijd om te tanken! Dan kun je meteen een goede lunch scoren, want daarvoor hoef je gelukkig niet meer helemaal speciaal naar een wegrestaurant af te reizen. Die broodjes bij het benzinestation zijn in een paar jaar tijd enorm geëvalueerd.


Dat hele benzine-station-traject is nog best een ding. Honderden gedachten vullen je hoofd en je vraagt je bij iedereen af wat er achter hen schuil gaat. Wij zetten 9 gedachten op een rijtje en hier kun je super leuke stationverhalen lezen van anderen.


1. De schrik slaat je eerst altijd een beetje om het hart als je ziet dat de benzinemeter heel dicht in de buurt van het laatste streepje brandstof komt.

2. Totdat je je bedenkt welke voordelen er eigenlijk aan zitten.. Even de benen strekken en opladen voor het volgende deel van de rit.

3. Ah een benzinestation. Tijd voor een lekker broodje!

4. Wanneer je de afrit naar het benzinestation oprijdt dringt de benzinelucht je neusgaten binnen. Heerlijk! Je bedenkt je prompt of je de enige bent met deze tik.

5. Wat doen al die andere mensen hier? Zijn die ook allemaal toevallig eerder vrij van hun werk? En zouden ze dan ook hun ouders opzoeken? Waar zouden zij naartoe gaan?

6. Of zijn ze juist onderweg naar hun werk? Naar welk werk zouden ze dan gaan?

7. En als ze naar huis gaan, wie zit er dan op hen te wachten? Bij die zakenman in pak, met z'n mooie BMW wacht vast een chique vrouw op de bank. Voor kinderen heeft hij vast geen tijd.

8. Welke benzine moet je ook alweer hebben? Tanken is zó niet jouw ding! Een beetje zenuwachtig of het verkeerd gaat draai je de tankdop open en THANK GOD het staat er nog: gewoon ongelood. En gelukkig, het is weer gelukt. Fjiew!



9. Zou die jongeman op de bijrijdersstoel van die vrachtwagenchauffeur een lifter zijn? En waar is hij dan ingestapt? Waar zou hij naartoe gaan? Waarom zou hij trouwens liften? Uit nood of uit avontuurlijk oogpunt?

Ben je ook nieuwsgierig naar de verhalen van andere mensen op het tankstation? Shell bedacht iets geniaals: Station Stories. In ongescripte video's vertellen random mensen op het station wat ze doen en je raadt het al: daar komen de mooiste verhalen van. Een hoog Man-Bijt-Hond-gehalte en wij zijn intens gaan houden van Elsje. Echt, kijk haar video:

Herken je je hierin en ben je net zo nieuwsgierig aangelegd als wij? Op StationStories kun je de verhalen achter de mensen vinden die je dagelijks bij het tankstation ziet. Er zitten echt heel bijzondere tussen.

Bron, bron, bron

- Dit is een advertorial -