10 fouten die je maakt tijdens het reizen én de oplossing

Reizen door Annelot

Reizen is natuurlijk het leukste wat er is, maar stiekem ook best wel stressvol. Je moet van te voren aan honderd dingen denken en nadat je die onwijs lange to do list helemaal hebt afgewerkt, zit je op weg naar de luchthaven alsnog met het gevoel dat je iets bent vergeten. Tijdens je reis gaan er natuurlijk ook nog eens heel veel dingen fout die je best had kunnen voorkomen, achteraf gezien. Maar dat is vanaf nu verleden tijd, want de volgende fouten ga je gewoon nooit meer maken. Yay!


1. Een lege batterij
Niets is zo irritant als een lege batterij van je telefoon, computer en/of camera en al helemáál als je net een mooi plaatje wilt schieten, je vriendin wilt bellen etc. Neem dus altijd je oplader mee en koop een wereldstekker. Van deze aankoop ga je zo blij worden! Het is namelijk vet zonde van je geld om tijdens elk tripje weer opnieuw een stekker van dat land te moeten halen.

2. Te zware baggage
Enorm veel kleding meenemen, omdat je anders bang bent dat je iets mist en tijdens het reizen toch maar één setje dragen. Klinkt veel mensen bekend in de oren, maar toch blijft het steeds weer gebeuren. Onthoudt de volgende keer dat je je koffer inpakt: less is more. Scheelt weer een hernia.

3. Opgelicht worden
Hoe vervelend is het om meteen bij aankomst opgelicht te worden, omdat je niet snapt hoe de wisselkoers van het land is? Het is dus wel zo handig om dat van te voren uit te zoeken en bij elke aankoop zelf even uit te rekenen of het bedrag klopt zodat je geen chocolade voor 30 euro koopt.

4. Je paspoort kwijtraken
Dit item wil je écht niet verliezen, want daar is-ie veel te belangrijk voor. En het kost veel tijd en papierwerk om te vervangen. Zorg daarom dat je hem bij aankomst meteen in een kluis kunt opbergen. Let trouwens ook op de regels betreft paspoorten in het land waar je heen gaat. Voor sommige landen geldt namelijk dat je paspoort minimaal nog zes maanden geldig moet zijn. Beetje lullig als je het land niet in komt om zoiets kleins.

5. Bang zijn om alleen te zijn
Je hoeft niet de hele tijd met mensen te zijn om het leuk te hebben. Reizen met mensen die je eigenlijk helemaal niet leuk vindt, alleen maar omdat je niet alleen wil zijn, is zó zonde van je reiservaring. Daarbij kun je een hoop leren van alleen reizen. Het klinkt misschien eng, maar probeer het eens. We beloven dat het het waard is!

6. Ongezond eten
Vooral backpackers die zo goedkoop mogelijk willen leven, maken deze fout. Je krijgt door heel cheap te leven veel koolhydraten binnen, maar te weinig vitaminen, mineralen en vezels. Dit zorgt ervoor dat je vatbaarder bent voor ziektes. En dat zou je reis flink kunnen verpesten!

7. Diesel tanken in een huurauto waar benzine in moet
Oké dit ligt misschien heel erg voor de hand, maar het gebeurt vaker dan je denkt. Vraag dus tijdens het huren van de auto even wat erin moet.

8. Alles zelf uitzoeken
In een vreemd land kun je nou eenmaal niet alles weten, zelfs niet met een reisboekje. Wees dus niet bang om locals te vragen wat leuk is om te doen en te zien. Meestal vinden ze het juist hartstikke leuk dat je hun hometown aan het ontdekken bent.

9. Onveilige seks hebben
You only live once dus we snappen dat je echt wel even wil genieten van die aantrekkelijke surfude, maar zorg wel dat je het veilig doet. Je wilt niet thuiskomen met een druiper.

10. Geen zonnebrand gebruiken
Je bent vastberaden om een lekker bruin kleurtje te krijgen, dus smeer je je niet in en ben je na dag één al een kreeft. Niet handig! Smeer je altijd in en al helemaal als je huid nog niet zo lang in aanraking met de zon is geweest. Ga desnoods in Nederland nog een paar keer onder de zonnebank zodat je al een beetje een kleurtje hebt.

Bron, bron, bron, bron, bro