Niks gepland deze zomervakantie? Dit is hoe je je niet verveelt

Vrije tijd door Sanne Michelle

In de zomervakantie hebben we ineens veel meer tijd tot onze beschikking. Dit biedt ons de tijd om even een pauze nemen van onze verantwoordelijkheden zoals werk en/of studie. Maar dit betekent ook dat je veel meer uren op een dag hebt om je te vervelen. Weet jij je geen raad meer met alle vrije tijd tijdens je staycation? Lees hier met welke 10 zomerse activiteiten je je gegarandeerd niet kunt vervelen.

Lees ook: Deze 5 romantische vakantieboeken wil je zeker lezen op het strand

1. Pak de fiets en ga op avontuur

Wie zegt dat je een vliegtuig moet nemen om op prachtige plekken te komen? Met je trouwe tweewieler kun je op de meest bijzondere plekken komen en fietsen is daarnaast ook nog eens hartstikke gezond. Ga bijvoorbeeld een dagje naar een natuurgebied om tijdens het trappen te genieten van de wilde natuur. Of ontdek je eigen buurt; je zult zien hoeveel onontdekte plekjes er lokaal zijn.

2. Wees toerist in eigen stad of dorp

Over lokaal gesproken: er zijn vast genoeg plekken die je nog niet hebt gezien in je eigen buurt. Vaak gaan we niet op stap in onze eigen stad zoals we dat ergens anders zouden doen, omdat we denken dat we alles al kennen. Ook door het drukke schema van werk of school zal je hier misschien niet zo snel aan denken. Daarom is de zomervakantie een ideaal moment om toerist in eigen stad of dorp te zijn en alle verstopte straatjes, café's en stukjes natuur te ontdekken.

3. Maak een spa aan huis

De zomervakantie is de perfecte tijd om je even te richten op je selfcare routine. Ideaal dus om een vrije dag om te toveren tot een heuse spa-day.  Maak een natuurlijk gezichtsmasker, geef jezelf een zomerse manicure en pedicure en kijk je partner, huisgenoot of familielid lief aan en misschien heb je zo ook een gratis massage geregeld. En dit kan allemaal thuis. Enjoy!

via GIPHY

4. Houd een filmmarathon

Wil je even een break nemen van de zomerse hitte? Plan dan een hele dag in voor een filmmarathon. Kies een reeks films uit en nestel je met (zelfgemaakte) snacks op de bank. Zo kan je prima een zomerse dag doorkomen. 's avonds buiten afkoelen met je laptop in je favoriete tuinstoel kan trouwens ook. Inspiratie nodig? Houd bijvoorbeeld een chickflick-, Disney- of een thrillermarathon. 

5. Leer koken

Ondanks dat je ongetwijfeld wel wat kook skills hebt, kan je nooit genoeg leren. Met de vele uren die de vakantie brengt kan jij goed werken aan je vaardigheden in de keuken. Koop een leuk kookboek en neem jezelf voor om elke dag een nieuw recept uit te proberen. Van exotische maaltijden en tot aan vegan taarten: er zijn zo veel recepten te vinden dat je je haast niet meer kunt vervelen. Ook leuk: maak voor de snikhete dagen heerlijke cocktails of home made ijsjes om af te koelen.

6. Maak kunst

Tekenen of schilderen is dé perfecte manier om de tijd door te brengen. Zodra je eenmaal je begint, ga je zo in het papier of canvas op en vliegt de tijd zo voorbij. Niet alleen kan het hartstikke relaxend werken, ook leer je je teken- en schilder skills te ontwikkelen. Verzamel verfkwasten en een doek en laat je creativiteit in de vrije loop. Tip: geen inspiratie? Probeer een Bob Ross tutorial en zie hoe je met wat begeleiding een meesterwerk kunt creëren.

8. Leer skeeleren of skateboarden

Wil je deze zomer wat fitter worden? Dan is skeeleren en skateboarden een leuke manier om dit te bereiken. Niet alleen is het goed voor je conditie, ook is het hartstikke leuk en zo kom je ook nog eens ergens. Er zijn namelijk tal van leuke skeeler routes in Nederland. Dus haal je skeelers uit de kast of koop een nieuw skateboard om het te leren en maak die kilometers!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Ze.nl (@ze.nl) op

7. Ga picknicken

De warme dagen zijn perfect om buiten door te brengen en te genieten van een heerlijke zomerse lunch. Maak frisse hapjes en trommel je vriendinnen of familie op om gezellig te gaan picknicken. Ga hiervoor naar een park, het bos of het strand. Of maak gebruik van je eigen tuin: door kussentjes neer te leggen en lampjes op te hangen maak je je eigen tuin helemaal picknick-proof. Ook als je alleen bent kan een picknick hartstikke fijn zijn. Neem een goed boek mee en wat hapjes en je kan zo gemakkelijk een hele middag doorbrengen. 

9. Geef je kamer een makeover

Nu we wat meer tijd over hebben, kunnen we mooi onze kamer herinrichten. Maak een Pinterestbord van leuke woonstijlen en voorbeelden ter inspiratie en ga een dagje naar de Ikea, de bouwmarkt of je lokale kringloopwinkel. Of je nu je woonkamer helemaal omgooit of je slaapkamer een likje verf geeft en opvrolijkt met wat nieuwe items: met een home makeover uitvoeren ben je wel even zoet. Tip: ruim als je toch bezig bent meteen je kasten uit. Zo sla je twee vliegen in een klap.

10. Verkoop je spullen

Als je je kast toch aan het uitruimen bent, is het een goed idee om een selectie te maken van kleding die je niet meer draagt en spullen die je niet meer gebruikt om deze te verkopen. Gebruik een app waarop je je kleding gemakkelijk kunt verkopen, zoals Vinted, en maak voor spullen bijvoorbeeld een Marktplaats-account aan. Ook leuk: je kunt ook een heuse garage sale houden. Tover je voortuin om tot een real life mini-marktplaats of huur een kraampje bij een vlooienmarkt. Niet alleen heb je zo een gezellige dag, ook verdien je nog eens wat centjes en kan je iemand anders blij maken met spullen die jij niet meer gebruikt.

via GIPHY

Lees ook: Vijf tips voor een uitdagend dagje weg met vriendinnen