iPhone apps tegen verveling

Vrije tijd door Susanne
Er zijn van die momenten dat je gewoon even niets te doen hebt. In de trein, tijdens college of gewoon thuis op de bank. De oplossing tegen een opkomende vervelingsaanval: tien verslavende (maar soms nutteloze) iPhone apps.

Tegenwoordig hebben wij gelukkig onze mobiele telefoons met leuke spelletjes om verveling tegen te gaan. Ze.nl zet de tien leukste apps voor de iPhone op een rijtje, maar pas op: verslaving gegarandeerd!

Talking Tom Cat

De app Talking Tom Cat is je nieuwe vriend voor onderweg: je aait hem, geeft hem af en toe een corrigerende tik en als je tegen hem praat dan babbelt 'ie gewoon terug. Veeg je lichtjes met je vinger over z'n buik, dan begint Tom te knorren van genot. Met een tik in de maag laat je hem echter ineen krimpen en een klets op de wang komt ook hard aan. En als je tegen Talking Tom Cat praat, dan herhaalt hij wat je hebt gezegd. Heel grappig!

 

Het alom bekende bolletjes schieten. Tik in de richting waar je jouw bolletje heen wilt werpen en zorg ervoor dat je er zo veel mogelijk van dezelfde kleur naast elkaar hebt. Hoe meer bolletjes van dezelfde kleur (minstens drie), hoe meer punten je krijgt wanneer ze knappen. Maar kijk uit dat je de bodem niet raakt!


Wat doe je als je je verveelt op kantoor? Propjes in de prullenbak gooien natuurlijk! Schiet het propje richting de afvalbak en probeer zo veel mogelijk punten te halen. Maar pas op dat de vetilator niet te hard staat, je propje kan zo bij je buurman op het bureau terechtkomen. Het spel heeft drie verschillende moeilijkheidsgraden voor wat uitdaging.

FatBooth

Altijd al benieuwd geweest hoe je eruit zou zien als je iets te veel hamburgers zou eten? Met FatBooth zie je het resultaat! Doe het niet alleen bij jezelf, maar ook bij je vader, vriendinnetje of zelfs oma. Gegarandeerd lachen en voordat je het weet ben je weer wat uurtjes verder!

Unblock Me
Thuis was het spel Rush Hour altijd de grootste favoriet tijdens verveelmomentjes en deze app werkt eigenlijk precies hetzelfde. Schuif met alle blokjes zodat het rode blokje in het midden uit het scherm kan worden geschoven. Dit spel heeft gigantisch veel levels. Meer dan zeshonderd spelletjes per niveau (beginner, intermediate, advanced en expert) en twee soorten speeltechnieken (relaxed en challenge).

Misschien het meest onzinnige spel in dit rijtje, maar niettemin zeer goed tegen verveling. Het doel? Rol zo snel mogelijk de wc-rol af! Kunnen jullie mijn record van zeven seconden verbeteren?

Een echte Star Wars-fanaat kent dit waarschijnlijk al, maar ik vind het zo leuk dat dit spel zeker in mijn lijstje thuis hoort: je eigen LightSaber! Met een veeg naar boven activeer je je eigen zwaard (inclusief geluid uiteraard) en door je iPhone te bewegen creëer je toffe geluidseffecten. Klaar om in je eigen Star Wars-film te spelen!

P.s. Er zijn ook veel leuke algemene gratis apps, zoals De iPhone-app van Shopgids!
 

 Wat is jouw favoriete app voor als je je verveelt?