Tips tegen verveling ? Deel II

Vrije tijd door Karlijn de Boer
Je kledingkast is inmiddels uitgemest en de kubus van Rubik heb je na enkele uren gefrustreerd uit het raam gegooid. En nu? Lees de volgende tips voor die duffe momenten waarin de verveling weer toeslaat!

1. You are grounded!
De ideale tip voor als je je verveelt én niet lekker in je vel zit? Leer mediteren! Ook al ben je niet zo zweverig aangelegd, uit onderzoek is gebleken dat iedereen baat heeft bij meditatie. Het is zelfs goed voor onze hersenen en wie kan er nou geen mentale opkikker gebruiken in deze tijden van crises en teleurstellingen (de grootste teleurstelling is in mijn ogen toch wel die hele deceptie van de klimaatsverandering: het wordt niet zonniger, maar natter!) Ik neig af te dwalen. Meditatie. Een aantal jaren geleden werd er nog met opgetrokken wenkbrauw op gereageerd, maar inmiddels is het ook in de Westerse wereld een geaccepteerd fenomeen.

Mediteren is gemakkelijker dan je denkt. Je doet het namelijk al zodra je rustig ergens gaat zitten, liggen of staan (lopen kan ook) en bewust met je aandacht naar je gedachten gaat. Het is dus, zoals velen denken, helemaal niet meteen de bedoeling om volledig gedachteloos te zijn, maar juist om er volledig bij stil te staan en de welbekende piekergedachten uiteindelijk weg te laten ?varen?. Op internet is veel over meditatie te vinden, maar ook boekwinkels staan er vol mee. Geef het een kans en wie weet ga jij binnenkort helemaal zen door het leven!


2. Paradijs op aarde
Voor al die mensen die ook zo hysterisch blij kunnen worden van een nieuw kussensloopje of een kek nieuw kleurtje op de muur, hier de ideale tip voor als je maandelijkse woonaccessoiresbudget al op is: ontwerp je eigen droomhuis! Het leukste is dat je als een miljonair mag denken en gewoon je fantasie op hol kan laten slaan. Wil je old school te werk gaan, gebruik dan kleurpotloden, papier, lijm en heel veel uitgeknipte plaatjes uit tijdschriften. Heb je geen zin in dat geklieder? Dan kun je ook op internet je favoriete meubels uitzoeken en gewoon in een programma als Word of Paint tekeer gaan. Als je op internet zoekt, vind je trouwens ook hulpprogramma?s waarbij je hele kamers kan inrichten. Het is fijn om na te denken over je ideale huis en bovendien helpt het je bij het bepalen van je stijl voor als je daadwerkelijk dat kasteeltje gaat betrekken!

3. Zij die goed doet?
Zit je de hele ochtend al aan je computerscherm gekluisterd en wíl je wel wat doen, maar lukt het je maar niet om dat ding uit te zetten? Ga dan een uur lang advies geven op een forum. Oké, toegegeven, het zijn vaak onzinverhalen, maar toch kan het voldoening geven om wildvreemden van (goedbedoeld) advies te voorzien, wanneer ze met veel schaamte een gênant/eng/verdrietig probleem hebben geplaatst. Bovendien plaatst het vaak je eigen problemen weer in perspectief als je leest wat anderen allemaal meemaken (of uitvreten), dus win-win!

4. Take a walk in the park
Heb je echt te veel tijd omhanden en wil je niet continu in je huis opgesloten zitten, bied jezelf dan aan als hondenuitlater! Niet alleen is het heerlijk om even buiten te zijn met zo?n enthousiast beestje (of vijf, maar dan wordt het iets minder relaxed), maar je kunt er ook nog een leuk zakcentje aan overhouden. Bovendien is het ook nog eens goed voor je lichaam en geest om actief bezig te zijn in de buitenlucht. Als je single bent is het trouwens dé manier om een leuke man aan te spreken: "Sorry dat mijn hond tegen je been aanrijdt, kan ik het goed maken met een kopje koffie?"


5. De kledingkast uitgemest en nu?
Heb je op advies van het eerste deel van Tips tegen Verveling je kledingkast uitgemest en ben je erachter gekomen dat je eigenlijk geen echte ?kledingstijl? hebt? Dan volgt hier een leuke klus. Ga, via beschrijvingen op het internet, na welk kleding- en huidtype jij bent. Dit heeft onder andere te maken met je huidskleur, de kleur van je haar/ogen en welke vorm je lichaam heeft (appel/peer of andersoortig fruit). Heb je jezelf goed omschreven of getekend? Ga dan, gewapend met een lijstje, winkelen of in de kledingkast van je vriendin/zus snuffelen en zoek de kleding en accessoires uit die het beste bij je passen. Misschien vind je het onzin, maar je hebt vast weleens gezien dat een bepaald jurkje bij jou heel anders stond dan bij een vriendin. Je kunt je sterkste punten benadrukken door hier rekening mee te houden en bovendien kun je gerichter shoppen!

Heb jij nog een gouden tip tegen verveling?