Seks & relaties / Relaties
Relaties

Dromen over je ex: wat betekent dat?

Het is al een tijdje over en uit, maar je droomwereld lijkt nog niet up-to-date te zijn met je nieuwe relatiestatus. Dromen over je ex kan enorm verwarrend, frusterend en niet te min bedroevend zijn. Wat betekent het als je droomt over je ex: heb je spijt van de breuk? Maak je geen zorgen. We beantwoorden alle vragen over dromen over je ex.

dromen over ex

Lees ook: Hoe ga je om met je verlatingsangst in een relatie?

Dromen over je ex: waarom?

Verschillende exen kunnen op verschillende momenten je dromen verstoren. Wanneer je relatie net is verbroken, is dromen over een ex nog begrijpelijk. Je herinnering van jullie relatie is nu vers en je bent de break-up nog aan het verwerken. Echter, wanneer je ex een droom binnenwandelt aan wie je allang niet meer gedacht hebt én je al een nieuwe geliefde hebt, dán wordt het pas ingewikkeld. Een geruststellende gedachte: je wordt niet gek. Volgens relatietherapeute Anne McKay is het doodnormaal over (seksueel) te dromen over je ex. Het betekent niet dat je vreemd wilt gaan of nog gevoelens voor je ex-geliefde hebt.

Gedroomd over je ex en nu?

Dromen gebruiken we om gebeurtenissen te verwerken en gevoelens bloot te leggen. Dromen over je ex kan dus betekenen dat dit een manier is om de relatiebreuk te verwerken. Wanneer deze dromen blijven spelen met je emoties, moet je nagaan of je alles wel afgerond hebt in de relatie. Zijn er nog gevoelens of frustraties die je niet hebt kunnen uiten? Misschien praat je nog veel over je ex en pikken je hersenen dat op. Probeer het een plekje te geven, soms moet je ook kunnen accepteren dat je iets niet kan veranderen.

Wanneer je heel regelmatig over je ex(en) droomt, kan het een signaal zijn dat je iets mis in je huidige relatie. Ga eens op onderzoek uit of dat waar kan zijn. Ben je helemaal tevreden met hoe het gaat? 

Het dromen over je ex is niet per se negatief. Het kan ook een eyeopener zijn van hoe fijn je huidige relatie of vrijgezelle status momenteel is. Zolang je niks mist in je huidige relatie of leven als vrijgezel en je gelukkig bent, kun je de eventuele betekenis van die ene droom over je ex gerust links laten liggen. Zolang jij happy bent, is er niets om je zorgen over te maken.

Lees ook: Die ene ex toch terugwinnen? Zo doe je dat