Die ene ex toch terugwinnen? Zo doe je dat

Relaties door Redactie Ze.nl

Als je net uit een relatie komt dan is de kans groot dat jij je nog emotioneel aangetrokken voelt tot jouw partner. Het is soms lastig om over jouw ex te komen, want het liefst wil je weer dat de relatie net zo is als deze daarvoor ook was. En als de relatie dan eenmaal voorbij is, lijkt alle hoop op een goede afloop voorbij. Het is na een relatie belangrijk dat je tijd voor jezelf neemt zodat je goed kunt nadenken wat je precies wilt doen. Soms lijkt het alsof je alles wilt doen om de relatie te herstellen maar kan het zo zijn dat het simpelweg beter is dat jullie nu uit elkaar zijn. Tenslotte hebben verschillende situaties ertoe geleid dat de relatie nu verbroken. Heb je echter na enige tijd nog steeds gevoelens voor jouw ex? Dan kun je er ook altijd voor kiezen om hem te proberen terug te winnen. Daarom geven wij jou in dit artikel enkele tips.

Verander niet voor een ander

Laten we eerst even eerlijk zijn: het heeft geen zin om jezelf volledig te veranderen zodat jouw ex jou weer helemaal geweldig vindt doordat jij nu wel aan zijn of haar eisen voldoet. Als jouw ex de relatie bijvoorbeeld heeft verbroken omdat jij te veel met jouw vriendinnen omgaat, dan kun je je bedenken of je wel echt minder met jouw vriendinnen wilt omgaan.

Hou dus wel de eer aan jezelf wanneer de relatie voorbij is.

Zorg goed voor jezelf

Als je toch die man of vrouw wilt terugwinnen, kies er dan in ieder geval allereerst voor dat jij goed voor jezelf zorgt. Eet gezond en ga ook regelmatig sporten. Dit geeft jou mentaal de ruimte om over andere dingen na te denken. Veel mensen komen na een verbroken relatie in een moeilijke periode omdat zij niet willen accepteren dat het echt voorbij is. Door goed voor jezelf te zorgen kun jij jouw hoofd positief houden.

Neem geen extreme maatregelen

Wellicht dat je eraan denkt om hem of haar elke dag een bericht te sturen. Of je wilt vandaag nog bij je ex voor de deur staan met een bos bloemen. Maar het is handig om vooral in het begin geen extreme maatregelen te nemen. Beide kanten hebben even tijd nodig, dus ook jouw ex heeft voldoende ruimte nodig om goed na te denken. 

Probeer hem of haar ook niet jaloers te maken door met een ander op feestjes te verschijnen of veel foto’s op Instagram met een andere potentiële man of vrouw te plaatsen. Dit wekt jaloezie op, waardoor je ex wel weer interesse heeft, maar helaas maar voor de korte termijn. En als je jouw ex echt voor langere tijd terug wilt, dan is het beter om dit gewoon te laten.

Leid jouw gewenste leven

De beste manier om iemand terug te winnen is door simpelweg jouw eigen leven te leiden. Als anderen zien dat het goed met jou gaat is het logisch dat zij zich ook weer aangetrokken voelen tot jouw manier van leven. Lever niet in op de kwaliteit van jouw leven. Uiteindelijk kom je over het verlies heen en kun je met een frisse blik naar de toekomst kijken. En op dat moment kun je beter beslissen of je nu wel of niet jouw ex terug wilt en de tijd daar in wilt investeren. 

Foto door Kelly Sikkema via Unsplash