Wat je dromen over seks echt betekenen

Intiem door Laura D

Heb je in dromenland een slippertje gemaakt of een potje gerampentampt met je ex? Niks om je voor te schamen. Het hoeft namelijk niet te betekenen dat je ook echt seks met deze persoon wil. Er kunnen allerlei redenen zijn waarom jij ineens een spicy droom hebt. 

Lees ook: 5 vrouwen over hun slechtste seks ooit

Dromen over seks in het algemeen

Als je een seksdroom hebt, dan betekent dit niet per se dat je ook in het dagelijks leven met hen in de koffer wil duiken. Het kan wel zijn dat je op een bepaalde manier iets van jezelf in deze persoon herkent. Of dat er nog een (negatieve) spanning hangt tussen jullie twee. Het kan ook een onbewust verlangen zijn om weer intiem te zijn met iemand. Dit kan zowel fysiek als emotioneel zijn.

Vreemdgaan in je droom

Oeps! Slippertje begaan in je droom? Dit kan betekenen dat je fysiek niet helemaal aan je trekken komt bij je partner. Het kan ook een onbewuste fantasie zijn waarin je even je grenzen los wil laten. Het kan dan een goed idee om weer eens wat nieuws te proberen in de slaapkamer.

Seks met een ex

Als je wild hebt gedaan met een vorige lover, hoeft dit niet te betekenen dat er nog gevoelens zijn voor je ex. Zo'n droom is vaak symbolisch. Het kan zijn dat je bang bent om een nieuwe relatie of hoofdstuk aan te gaan. Je kunt het ook lastig vinden om jezelf opnieuw bloot te geven aan iemand anders. Daarom verlang je onbewust terug naar de veiligheid die je ooit bij je ex had.

Seks met een familielid

Na een spannende droom over een familielid word je waarschijnlijk heel ongemakkelijk wakker. Gelukkig geeft dit niet aan dat je seks wil met een van je gezinsleden. Het kan een teken zijn dat je dichter bij een familielid wil komen. Of misschien wil je een gebroken relatie herstellen. Seks met je zus geeft je angsten en hoop weer, terwijl seks met je broer vaak meer te maken heeft met je werksituatie. Ehhhh, juist.

Seks met een goede vriend(in)

Deze droom betekent dat je heel close bent met deze persoon. Jullie hebben je zo opengesteld naar elkaar, dat dit in je droom kan terugkomen als een seksuele ervaring. Het kan overigens ook betekenen dat je stiekem gevoelens hebt voor hem of haar. Misschien ben je bang om jullie vriendschap te verpesten als je je dit opbiecht. Je droom laat dan onbewust zien wat je eigenlijk met hem/haar zou willen doen.

Seks met je baas

Naast dat dit een fantasie van veel mensen is, geeft dit aan dat je behoefte hebt aan autoriteit en macht. Je wilt meer controle over je eigen (seks)leven. En wanneer heb je nou de ultieme controle? Juist, bij de persoon waar jij het meest afhankelijk van bent.

Seks met iemand van je eigen geslacht

Als je eigenlijk op mannen valt, maar wel droomt over seks met een vrouw, hoeft dit niet te betekenen dat je misschien queer bent. Het staat vooral voor zelfliefde en acceptatie. Het kan wel een teken zijn dat je onbewust de behoefte hebt om te experimenteren. Dit kan ook andersom zijn, als je als queer vrouw ineens over een heteroseks droomt.

Een trio, kwartet of orgie

Als je droomt over seks met meerdere partners, kan dit betekenen dat je je op dit moment aan niemand echt gehecht voelt. Seks zie je als een fysieke daad waar geen emotie of passie bij komt kijken. Daarnaast kan het ook zijn dat je seksleven in een sleur zit en je behoefte hebt aan meer spanning. Experimenten, dus!

Lees ook: Deze dingen herkennen vrouwen die al heel lang geen seks hebben gehad