Orgasmic Meditation: een seksuele, sensuele meditatie 

Intiem door Angel

We weten allemaal hoe we op de hands on manier naar een hoogtepunt moeten toe werken. Maar er bestaat ook een iets andere route: ‘Orgasmic Meditation’. Deze meditatie doe je niet solo, maar met een partner. Bij deze manier draait het om de happy ending, maar om de intense, sensuele ervaring ernaartoe.

orgasmic meditation

Lees ook: 6 spannende spellen om met je partner te spelen

Gedachte achter seks

Als we het over seks hebben, denken mensen vaak gelijk het orgasme. In deze definitie kan psycholoog en seksuoloog Minke de Boer niet vinden: “Seks gaat over veel meer: opbouwen van seksuele spanning, genieten van elkaar, contact maken, aandacht voor het seksuele spel, van de eerste blik tot de laatste zucht. Als de kwaliteit van een seksuele ervaring wordt afgemeten aan het wel of niet bereiken van een orgasme, liggen problemen op de loer. Want kom je niet klaar, dan voelen jullie allebei frustratie en teleurstelling.” Vertelt Minke de Boer aan VIVA.

Vrouwelijk orgasme

Uit onderzoeken blijkt dat 10-40% van de vrouwen moeite heeft met klaarkomen. Dit kan door allerlei oorzaken komen. Zoals angst voor controleverlies, schaamte- en schuldgevoelens of een slechte seksuele ervaring of relatie. Er kunnen ook lichamelijke problemen meespelen. Sommige vrouwen hebben pijn in het gebied van de vagina tijdens de seks, of een aandoening waardoor een hoogtepunt uitblijft.

Slow sex

‘Slow sex’ is bedacht door Nicole Daedone. Deze schrijfster deed onderzoek naar verschillende levensbeschouwingen op basis van al haar nieuwe inzichten. Zij schreef er een boek over: Slow sex: the art and craft of the female orgasm. In haar boek staat de techniek van de Orgasmic Meditation, ook wel OM genoemd, centraal.

Orgasmic Meditation

OM belooft de vrouw in vijftien minuten ‘orgastisch’ te maken. De focus ligt niet om op het hoogtepunt te komen bij deze meditatie. De kracht van Orgasmic Meditation ligt in het verplaatsen van denken naar voelen, legt Nicole uit. Elke ervaring en sensatie is onderdeel van het orgasme, waardoor je dus echt kunt genieten. De Orgasmic Meditation doe je altijd met zijn tweeën. Als je dit alleen doet, sla je algauw aan het masturberen meent Nicole. En dat is dus niet de bedoeling.

Stap voor stap orgastisch mediteren

1. Doe alleen je broek en onderbroek uit. 

2. Lig op bed of op de vloer, met gespreide benen en een kussen onder elke knie. 

3. Je partner zit rechts van je, met zijn of haar linkerbeen over je buik en zijn of haar rechterbeen onder je knieën. Zo kan je partner goed bij de vagina. 

4. Vervolgens zegt je partner wat hij of zij ziet, met maar een paar woorden. 

5. Je partner doet glijmiddel op zijn of haar linkerwijsvinger.

6. Dan streelt je partner vijftien minuten lang zachtjes het linkergedeelte, want dit is het gevoeligste deel van de clitoris. 

7. Je partner mag je vragen stellen waarop je ja of nee kunt antwoorden. Zo kan hij of zij de druk en richting verplaatsen op basis van jouw behoeftes naar aanleiding van jouw antwoorden, want het moet wel goed voelen.

8. Als de vijftien minuten voorbij zijn, duwt je partner de handpalm stevig tegen je clitoris.

Probeer echt elke aanraking te ervaren. Wat gebeurt er nu met mijn lichaam? Hoe voelt dit? Als je de juiste aanwijzingen geeft aan je partner, wordt het extra fijn voor jullie beiden. 

Nieuwsgierig geworden naar het boek ‘slow sex’ van Nicole? Dat kun je hier bewonderen.

Lees ook: Knallende orgasmes? Gebruik een clitoris stimulator!