Lifestyle / Media
Media

Aha! Daarom vangen de Robinson-deelnemers dit seizoen amper vis

De Expeditie Robinson-deelnemers hebben dit seizoen opmerkelijk veel moeite met het vangen van vis op de nieuwe locatie. Vorige seizoenen hengelden de robinsonners de visjes een voor een uit de zee. Dus zijn de huidige deelnemers slechte vissers of zwemmen er überhaupt minder vissen in de Kroatische zee? De makers geven antwoord.

expeditie robinson 2021 vissen kroatië

Lees ook: Kaj lost mysterie op: hier slapen de afvallers na de eilandraad

Vissen in Expeditie Robinson

In Expeditie Robinson is vissen elk seizoen een van de populairste bezigheden op het onbewoonde eiland. Het is ook de beste manier om aan vers eten te komen op het eiland. Alleen hebben de deelnemers dit seizoen in Kroatië nog maar weinig vis gevangen. Als ze al iets vangen, dan zijn het vaak ook mini-visjes. Het is zo anders vergeleken met vorige seizoenen, dat de kijkers zelfs beginnen te twijfelen. Doen de deelnemers eigenlijk wel goed genoeg hun best? Zelf dacht kandidaat Jan nog dat de vissen misschien een zwemverbod hebben.

Invloed van de maan

Nee, het tekort aan vis ligt niet aan de skills van de Expeditie Robinson-deelnemers. Volgens lokale visser Rado, die al jaren vist bij dit eiland, vangt niemand daar veel vissen. Het maakt niet uit of het goed of slecht weer is. Wel kan het ergens anders aan liggen: "Het ligt misschien aan de maan. De maan heeft denk ik de grootste invloed op de vissen. Sommige vissen kun je niet vangen bij volle maan of bijna volle maan. En bij andere vissen is het net andersom." 

Tja... komen we nu achter. Onder de Instagram reageert Jan grappend: "Had dit filmpje vooraf even gedeeld..." Nou, mocht Expeditie Robinson volgend seizoen weer in Kroatië zijn, dan hebben de nieuwe deelnemers in ieder geval alvast voorkennis.

Lees ook: Kijkers gaan stuk om ballen-grap van René over Sylvana in Expeditie Robinson