Kijkers gaan stuk om ballen-grap van René over Sylvana in Expeditie Robinson

Media door Laura

Het moment was er eindelijk daar... de gevreesde eetproef in Expeditie Robinson. De hongerige deelnemers droomden over een samensmeltingsdiner met pasta, hamburgers en pizza, maar in plaats daarvan kregen ze geitenogen, geitentong, maagshoarma en geitenballen. YUM! Niet alleen de deelnemers, ook de kijkers kwamen de proef niet door zonder te kokhalzen. Tussendoor kon ze nog wel gelachen worden door een meesterlijke grap van René van Meurs.

expeditie robinson

Lees ook: Expeditie Robinson 2021: de laatste ontwikkelingen

Eetproef

In aflevering 15 was het afzien voor Kamp Zuid en Noord. Met de samensmelting op de horizon en steeds schaarsere rijstpot, worden de kandidaten hongeriger en hongeriger. Bij Kamp Noord nam kok Sandra een gokje en verdeelde de laatste rijstkorrel over de kampgenoten. Helaas iets te vroeg, want de samensmeltingsproef en het daaropvolgende laten nog eventjes op zich wachten. Wel kunnen de magen vervuld worden, want tijdens deze eetproef staan allerlei 'Kroatische delicatessen' op het menu.

Geitenogen, geitentong, maagwand van een koe of geitenballen. Aan elk gerecht zijn een aantal punten verbonden: 1, 2, 3 of 5. De kandidaten moeten iemand van het andere kamp uitdagen. Wie als eerste het hapje verorbert, won de punten voor zijn kamp.

expeditie robinson aflevering 16

Geitenogen

Hoewel de kandidaten al een paar weken leven op een karig rantsoen, verdwenen de hongerige ogen bij het onthullen van de gerechten. Onder andere Yuki, Robbert en Dyantha stonden kokhalsend bij de eettafel. Sylvana van Kamp Noord daagde oud-kampgenootje René uit om de geitenogen te eten, goed voor twee punten. De twee gooiden de ogen in hun mond, maar de oogballen bleken taaie krengen te zijn. Daarop besloot Sylvana de ballen gewoon door te slikken. Wat een bikkel!  

Hoe ze het doet, we don't know. René ook niet, maar de cabaretier heeft wel een vermoeden. "Dit verlies ik gewoon op ervaring", grapt hij. "want ik heb nog nooit twee van zulke ballen in mijn mond gehad. En zij blijkbaar wel." De kijkers smullen van zijn grap.

Lees ook: Kijkers van Expeditie Robinson zijn de ‘snijden in eigen vlees’ regel helemaal zat