Kijkers van Expeditie Robinson zijn de ‘snijden in eigen vlees’ regel helemaal zat

Media door Jennifer

Ook in aflevering 14 van Expeditie Robinson wijken de deelnemers op Tweede Kans eiland af van hun ‘snijden in eigen vlees’ regel. Dit tot vreugde van velen kijkers op Twitter, die helemaal niets hebben met het ‘vrouwenkliekje’. Al zijn de vrouwen hier helemaal niet blij mee.

expeditie robinson aflevering 14 tweede kans eiland vrouwen

Lees ook: Expeditie Robinson 2021: de laatste ontwikkelingen

Mannen versus vrouwen

In aflevering 14 van Expeditie Robinson zien we direct hoe verschillend de mannen en vrouwen zijn. Waar de mannen heel tactisch bezig zijn, spelen de vrouwen echt op gevoel. Het lijken wel die ‘populaire meisjes’ op de middelbare school. Met wie klikken ze het meest? Voor hen is de keuze om Anouk weg te stemmen hierop gebaseerd. Alleen Wietze denkt daar toch anders over, want Anouk is toch ook een heel sterke speler? De mannen, maar ook kijkers, zijn het in ieder geval totaal niet eens met de keuze.

Gecremeerde vis

De tweedeling op Tweede Kans eiland wordt dus steeds groter in aflevering 14 van Expeditie Robinson. Gelukkig vangen ze tussen de discussies door wel nog een visje. Letterlijk, want echt een grote vangst is het niet. Terwijl ze de vis gereed maken, twijfelen ze of het eerst nog doodgemaakt moet worden. Lang hoeven ze niet na te denken, want het visje valt al in het vuur. Oeps! Het beetje eten zorgt wel voor een kleine verbetering van de sfeer. Stilte voor de storm.

Individuele strijd

De makers weten precies hoe ze de poppen aan het dansen kunnen krijgen, want in aflevering 14 moeten de tweede kanshebbers weer individueel strijden. Dat betekent niet alleen immuniteit voor één persoon, maar ook eilandraad voor de hele groep. Ze zullen dus vanavond sowieso weer in eigen vlees snijden. De individuele strijd is ook een mooie kans voor Sterrin om haar plekje op Tweede Kans eiland te houden. Helaas valt ze al snel af, maar ook na de proef gooit ze alles in de strijd:

Snijden in eigen vlees

De kijkers zijn het ‘snijden in eigen vlees’ pact inmiddels echt zat. Ze hebben aan het begin toch ook al ‘eigen vlees’ Rob weggestemd, terwijl nieuweling Sieneke mocht blijven? Daarnaast zijn kijkers, maar ook de deelnemers, enorm fan geworden van Sterrin. Vooral JayJay wilt zijn eilandmaatje echt niet kwijt.

Weg met de loyaliteit

Voordat de eilandraad komt, besluit Loek nog even eerlijk te zijn tegen zijn maatje Loiza. Alleen pakt dit juist niet goed uit, omdat Loiza het niet eens is met zijn keuzes. Gelukkig voor Loek heeft hij immuniteit en is hij in aflevering 14 nog veilig. Maar het gesprek tussen hem en Loiza zorgt er wel voor dat zijn positie wat meer in gevaar komt. Al loopt Loiza volgens Loek nooit gevaar. Volgens hem willen hij en de mannen samen met Loiza de samensmelting halen. Maar het maakt Loiza wel verdrietig dat haar vriendinnetjes Saar en Do wél gevaar lopen. En dat Loek niet loyaal wil zijn aan de oud-deelnemers.

Eilandraad aflevering 14

De hoeveelheid drama zorgt wel voor een minder voorspelbare eilandraad. Uiteindelijk besluiten ze om Saar eruit te stemmen in aflevering 14. Het was even spannend of het Saar of Sterrin werd. Al snappen de kijkers de keuze sowieso niet. Waarom niet Do in plaats van Saar, die al een zwarte stem heeft? Ze heeft wel een immuniteitsketting, maar lijkt er elke keer vanuit te gaan dat ze door gaat.

Saar naar Afvallerseiland

Natuurlijk is Saar wel sterker. Mochten ze volgende keer weer individueel strijden, dan was dit tactisch een slimme zet. Eén voordeel voor de kijker: in de volgende aflevering zien we waarschijnlijk een ijzersterk duel tussen Annemiek en Saar. Twee vrouwen die nog lang niet klaar zijn met de expeditie. Dat wordt veel girlpower volgende keer!

Lees ook: Expeditie-kijkers uiten felle kritiek op Rob en John op Afvallerseiland

Beeld: RTL