Expeditie-kijkers uiten felle kritiek op Rob en John op Afvallerseiland

Media door Laura

Rob Geus en John de Bever maken zich elke aflevering minder populair bij de Expeditie Robinson-kijkers. Jut en Jul zitten al dagen uit hun neus te eten op Afvallerseiland, terwijl ware Robinsonners het tegen elkaar opnemen. Op Twitter hebben kijkers geen goed woord over voor Rob en John. Wat gebeurt er verder allemaal in aflevering 13? We lopen je erdoorheen.

rob en john

Lees ook: Expeditie Robinson 2021: de laatste ontwikkelingen

Surprise surprise

We beginnen bij het begin. In aflevering 11 stemde Kamp Noord Jasper weg en in aflevering 12 stuurden de vrouwen Anouk weg met pijn in het hart. De twee zijn dolblij met hun tweede kans en worden hartelijk ontvangen op Afvallerseiland door Jasmine en Rob. John komt even later aangelopen (die sliep vast uit). De nieuwkomers geloven hun ogen niet. "Dan komt ineens John de fucking Bever aangelopen", schreeuwt Jasper het uit. Ook Anouk is in shock: "Die hadden we er natuurlijk ook uitgestemd". John maakt zijn nieuwe eilandgenoten meteen duidelijk wie er de baas is. "Ik ben hier eigelijk een beetje de eilandopzichter geworden. Ik bepaal eigenlijk wat hier gebeurt op het eiland. Jullie zijn nog niet van me af." Hij heeft zelfs een bordje 'Eiland fam. de Bever' gemaakt. 

expeditie robinson aflevering 13

Lees ook: Expeditie Robinsons Robbert kwam zichzelf mentaal tegen op eiland

Brief

Jasper en Anouk lezen hun brief voor: ze moeten tegen elkaar duelleren, want op Afvallerseiland is maar plek voor één van twee. Jasper zegt veel liever iemand anders op het eiland te dagen, omdat Anouk "nogal een taaie" is. We couldn't agree more. John en Rob hebben dan wel allebei een duel gewonnen, echt Robinsonners zijn het niet. Ugh, hoe lang nog tot de samensmelting?

expeditie robinson

Hoeven niks te doen

Eerlijk is eerlijk. Aan het spelverloop kunnen Rob en John zelf natuurlijk weinig veranderen. Ze bepalen immers niet wie tegen wie moet duelleren op Afvallerseiland, maar dat doen de makers. Either way, ze maken het zichzelf wel erg makkelijk. De kijkers hebben er ook schoon genoeg van. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door RTL (@rtl.nl)

Proef tussen Kamp Noord en Zuid

Terug naar Kamp Noord en Zuid. Hen staat natuurlijk weer een nieuwe proef te wachten. Het is weer een uitdagende. Ze moeten met zijn allen een soort Apenkooi-parkour over. Als iemand in het water valt, moet het hele team terug naar het vorige platform. Aan het eind van het parkour staat een plateau zo groot "als een slagroomtaart", aldus Britte. Het team dat met zijn allen drie seconden blijft staan, wint de proef.

Kamp Zuid gaat als een speer en is in no time bij het laatste onderdeel. Bij Kamp Noord gaat het minder vlekkeloos. Het lukt Sylvana maar niet om met het touw naar het volgende platform te zwaaien totdat Jan een lus in het touw maakt. Zuid is ondertussen bijna bij het laatste onderdeel. Over een evenwichtsbalk naar het laatste plateau. Met de tweede poging lukt het hen al om met zijn vijven drie seconden erop te staan. Victory! Dikke pech voor Kamp Noord, zij gaan vanavond naar de eilandraad.

expeditie robinson

Lees ook: Kaj lost mysterie op: hier slapen de afvallers na de eilandraad

Anouk versus Jasper

Terug naar Afvallerseiland. Het is tijd voor het duel tussen Anouk en Jasper. Ze moeten een puzzel zien op te lossen. Ze moeten de blokken zo plaatsen dat opvolgende cijfers 1 tot 8 elkaar op geen enkele manier kruisen. Niet horizontaal, verticaal of diagonaal. Anouk en Jasper houden beiden een keer hun hand in de lucht, maar tevergeefs. Dan heeft Anouk ineens de juiste volgorde te pakken. Jasper moet helaas de biezen pakken, hij gaat terug naar de bewoonde wereld. Anouk mag zich weer voegen bij John, Rob en Jasmine op Afvallerseiland. 

Eilandraad

Kamp Noord is in druk beraad over wie weggestemd gaat worden. Annemiek probeert haar 'bondje' Defano en Jan te overtuigen waarom ze niet haar, maar Sylvana weg moeten stemmen. Vervolgens proberen zij Sandra ervan te overtuigen om ook op Sylvana te gaan, maar zij moet er niets van hebben. Sandra speelt open kaart met Sylvana. "Ik ben daar dwars voor gaan liggen. Als er een ding niet gebeurt, niet met mijn samenwerking, is dat Sylvana eruit gestemd wordt." Uiteindelijk stuurt de groep Annemiek naar 'huis'. Wat zij natuurlijk niet weten, is dat Annemiek nog een kans krijgt. Zij en de afvaller die donderdag door de oud-deelnemers wordt weggestemd gaan samen naar Afvallerseiland. 

Donderdag 20:30 verschijnt de volgende aflevering van Expeditie Robinson 2021.

expeditie robinson aflevering 13

Lees ook: Winnaar van Expeditie Robinson 2020

Beeld: RTL