Lifestyle / Media
Media

John de Bever werkt op iedereens zenuwen in Expeditie Robinson aflevering 4

We konden eerst nog wel lachen om de onhandigheid van Expeditie-lid John de Bever. Maar vanaf aflevering 4 verdwijnt die lach algauw van iedereens gezicht. Zowel bij zijn mede-kandidaten als bij de Expeditie Robinson-kijkers maakt hij geen vrienden...

john rob expeditie robinson

Lees ook: Op welke locatie is Expeditie Robinson 2021 opgenomen?

Expeditie van John de Bever

Johns Expeditie kende geen vliegende start. De 'Jij Krijgt Die Lach Niet Van Mijn Gezicht'-zanger slaagde er tijdens aflevering 1 niet in om op tijd te finishen. Samen met Eva van de Wijdeven moest hij naar Afvallerseiland, waar hij flink op haar zenuwen begon te werken. In plaats van een hoge en droge slaapplek bouwen, wilde John liever uitrusten. En wanneer de twee tijdens een beslissend duel moeten puzzelen, leidt John Eva af met zijn gebrabbel. John weet de puzzel als eerst op te lossen en wint. Eva blijft achter op het eiland en John mag zich voegen bij de expeditie van de oud-deelnemers op het 'Tweede kans eiland'. Wat niet geheel vlekkeloos gaat... Laten we zeggen dat Johns richtingsgevoel niet optimaal is.

Mocht je het trouwens gemist hebben... Dit jaar mogen acht Expeditie Robinson-veteranen nogmaals de strijd aangaan om de Robinson-titel te veroveren. Hoe dat zit, lees je allemaal in onze Expeditie Robinson 2021 guide.

Rob versus John

Nadat John zich heeft aangesloten bij zijn nieuwe groep, volgt er gelijk een individuele proef. JayJay Boske wint deze proef en krijgt daarmee immuniteit op de volgende eilandraad. Vanaf dit moment zet John alles op alles om te zorgen dat zijn eilandgenoten niet hem, maar Rob Geus wegstemmen. Rob heeft namelijk een zwarte stem gekregen naar aanleiding van de eerste proef. John blijft maar herhalen dat Rob degene is die naar huis moet. Rob heeft dat natuurlijk door en die is daar allesbehalve blij mee. "Wat mij een beetje irriteert is zijn houding", vertelt Rob tijdens een biecht. "Ik denk niet dat dat in zijn voordeel gaat werken, als je zo over collega’s praat die al een week met elkaar optrekken." Dat John Loek plaagt met Penoza-referenties en Wietze maar steeds Wietske blijft noemen, helpt ook niet mee...

John de Bever weggestemd

Rob heeft gelijk gekregen. Tot zijn grote opluchting kreeg John de meeste stemmen. Even dachten we dat hij op het vliegtuig richting huis zou gaan, maar nee! John gaat weer eilandje hoppen, hij mag namelijk terug naar Eva op Afvallerseiland. "Ik kom sterker terug dan ooit", beweert John.

De irritatie is duidelijk merkbaar bij Johns mede-deelnemers en ook twitterende kijkers hebben geen goed woord over voor John.

Expeditie Robinson 2021 uitzenddata

Expeditie Robinson is dit jaar twee keer per week op de buis op RTL4 (en Videoland). Elke zondag om 20:00 bekijk je de strijd van de nieuwe deelnemers. Elke donderdag om 20:30 volg je de deelnemers van Tweede kans eiland. De twee groepen zullen wel gaan samensmellten, maar hoe en wanneer is nog onbekend. Op maandag en vrijdag verschijnen de afleveringen op Videoland. 

Lees ook: Eerste deelnemer geeft op na 1 dag Expeditie Robinson: 'Voelde mijn arm niet meer'