Lifestyle / Media
Media

Eerste deelnemer geeft op na 1 dag Expeditie Robinson: 'Voelde mijn arm niet meer'

Slapen in de kou, weinig eten en dan die loodzware proeven. Het heet niet voor niets Expeditie Robinson en niet iedereen houdt het vol. In de derde aflevering van afgelopen zondag pakte een deelnemer in recordtijd zijn koffer. *spoilers*

groepsfoto expeditie robinson

Lees ook: 7 x waarom Loiza Lamers simpelweg een baas is - Expeditie Robinson

Dennis Schouten verlaat Expeditie Robinson 

Nog voordat de eerste proef in groepsverband werd gespeeld, gooide er een Expeditie Robinson-deelnemer de handdoek in de ring. En wel met een goede reden. Tijdens een helse nacht in de vrieskou merkte Dennis Schouten dat hij symptomen van een TIA vertoonde. In 2019 kreeg hij al een TIA. De voormalig PowNed-verslaggever vertrouwde zich lichaam niet meer en besloot de Expeditie te verlaten.

dennis schouten verlaat expeditie robinson

Verlamd aan linkerkant

Op Instagram laat Dennis op subtiel wijze weten niet eens te zijn met de manier waarop zijn vertrek in beeld is gebracht. "Nadat ik zojuist een ‘bijzondere’ montage op tv heb gezien, leg ik graag uit waarom ik Expeditie Robinson heb verlaten", begint hij zijn verhaal.

"Daar lagen we dan, met z'n allen tegen elkaar op een stukje bamboe. Als sardientjes in een blik. Slapen lukte niet, geen ruimte, honger en alles deed pijn. Ergens in de nacht merkte ik ineens dat ik geen gevoel meer had in mijn linkerarm. In paniek liep ik direct naar het strand om te kijken of de rest van mijn lichaam het nog wel deed. In de stromende regen merkte ik dat vrijwel mijn hele linkerkant het niet meer deed, het gevoel was weg. Daar gaan we weer dacht ik... Een uur lang heb ik tegen mezelf staan praten in de hoop dat ik niet weer mijn spraak zou verliezen. Op dat moment besef je wel: dit is letterlijk de hel op aarde."

Ziekenhuis

"De volgende dag heb ik gevraagd om een dokter. Mijn reflexen aan de linkerkant deden het niet meer, mijn bloeddruk was te hoog en ik kon mijn handen niet meer naast elkaar houden. Ik moest naar het ziekenhuis op het vaste land en toen is besloten dat ik niet meer verder zou gaan.

In tranen heb ik afscheid genomen van de groep. Het was niet alleen een teleurstelling dat dit het einde was van mijn expeditie, maar vooral omdat dit weer heeft kunnen gebeuren."

Op de hoogte blijven van het laatste Expeditie-nieuws? Check onze Expeditie Robinson 2021-gids!

Lees ook: Expeditie Robinson 2021: de deelnemers, locatie en datum