Kassa: dit geldbedrag ontvangt de winnaar van Expeditie Robinson

Media door Jennifer

Nadat we wekenlang de proeven en bondjes mochten aanschouwen in 'Expeditie Robinson', is het nu eindelijk zover: de grote finale. Daarin doen presentator Dennis Wilt (53), tv-kok London Loy (48) en zwemmer Ferry Weertman (30) een gooi naar de winst. Spanning alom, maar welk geldbedrag krijgt de winnaar van Expeditie Robinson eigenlijk?

Geldbedrag winaar Expeditie Robinson

Het was spannend tot het einde en het kon op het laatste moment nog alle kanten op. In de studio keken de andere deelnemers en drie finalisten met zijn allen naar de finaleproef tussen Ferry, London en Dennis. Ondanks Ferry’s eerdere voorsprong, staan de kandidaten al snel alle drie gelijk. Er wordt vaak gegooid en dan is het raak. De brandende vuurbal van Dennis komt in zijn pan en het hooi gaat branden. Dat maakt de RTL-weerman de winnaar van Expeditie Robinson 2022. “Die pan staat in de fik, jezus”, zegt Dennis daarna in tranen. "Mijn kinderen zijn de polonaise aan het doen thuis. Gewoon helemaal gek, ja!"

Winnaar Expeditie Robinson: wat wint hij?

Een deelname aan Expeditie Robinson levert Dennis niet alleen een hoop nieuwe herinneringen, inzichten en nieuwe vrienden op, maar als winnaar ga je ook met goed gevulde zakken naar huis. Want wat krijgt de winnaar van Expeditie Robinson eigenlijk? Natuurlijk krijg je ook meer bekendheid als je meedoet aan een goedbekeken programma als dit. Daarnaast krijg je een cheque van maar liefst 25.000 euro! Katsjing. Al gaat daar vervolgens wel belasting af natuurlijk. 

geldbedrag winnaar expeditie robinson

Niet altijd kassa

Overigens is het niet altijd kassa voor deelnemers van Expeditie Robinson. Zo ontving oud-winnaar van Expeditie Robinson (2012) Fatima Moreiro de Melo nadien “geen enkele commerciële deal”. Waarschijnlijk doordat veel kijkers haar destijds niet sympathiek vonden. Ze speelde nogal een vies spel. Hoewel deze spelletjes bij Expeditie Robinson horen, heeft het dus wel nadelen. Al vond Fatima het zelf niet erg. Ze vertelde aan RTL: “Ik ben fan van het spel en wilde gewoon heel graag winnen. Dat is gelukt.”

Schnabbelcircuit

Als je echt geld wil trekken uit je deelname aan Expeditie Robinson, blijf dan continu in the picture. Online en offline. Alleen als dát lukt, kun je volgens merkadviseur Hendrik Beerda echt miljoenen verdienen. En hoe? Door een eigen lijn op te zetten, winkels te openen en lezingen te houden, maar: het is niet makkelijk. Pas als iemand echt doorbreekt met een eigen televisieshow, kan hij of zij er bakken met geld uithalen. Hendrik: “De kans dat dat lukt, is heel klein. Dus moet je opnieuw meedoen met een televisieprogramma en dan blijven doorhoppen.” Ideetje voor jou, Dennis?