Dit geldbedrag ontvangt de winnaar van Expeditie Robinson

Media door Jennifer

Een deelname aan Expeditie Robinson levert niet alleen een hoop nieuwe memories, inzichten en vrienden, maar als winnaar ga je ook met goed gevulde zakken naar huis. 

Lees ook: Babynews! René van Meurs wordt voor het eerst vader

Winnaar Expeditie Robinson

Met de finale van Expeditie Robinson in het vooruitzicht is het leuk om vast vooruit te blikken. Wat krijgt de winnaar van Expeditie Robinson eigenlijk? Nou, in ieder geval een cheque van maar liefst 25.000 euro! Katsjing. Al gaat daar vervolgens wel belasting af natuurlijk. Oud-winnaar van Expeditie Robinson (2017) Carlos Platier Luna hield na de belasting nog 17.000 euro over. Nou, dat is nog steeds een hoop geld en je kunt zelfs meer verdienen! Bij Carlos zorgde het winnen van Expeditie Robinson voor een carrièreboost en nieuwe inkomsten.

Carrière

Aan RTL vertelde Carlos dat hij sinds Expeditie Robinson veel verzoeken kreeg om judoclinics te verzorgen. Hij was op dat moment nog student Lichamelijke Opvoeding. Volgens Carlos vragen ze voor dit soort clinics normaal gesproken alleen Olympiërs, maar nu dus een jonge student. Hij had zich dan ook enorm in de kijkers gespeeld. Hij bouwde een fijne spaarpot op met de judoclinics en werkt inmiddels als personal trainer.

Niet altijd kassa

Overigens is het niet altijd kassa voor deelnemers van Expeditie Robinson. Zo ontving oud-winnaar van Expeditie Robinson (2012) Fatima Moreiro de Melo nadien “geen enkele commerciële deal”. Waarschijnlijk doordat veel kijkers haar destijds niet sympathiek vonden. Ze speelde nogal een vies spel, zoals je in het huidige seizoen ziet bij vooral Britte. Hoewel vieze spelletjes bij Expeditie Robinson horen, heeft het dus wel nadelen. Al vindt Fatima het zelf niet erg. Ze zegt aan RTL: “Ik ben fan van het spel en wilde gewoon heel graag winnen. Dat is gelukt.”

Schnabbelcircuit

Als je echt geld wilt trekken uit je deelname aan Expeditie Robinson, blijf dan continu in the picture. Online en offline. Alleen als dát lukt, kun je volgens merkadviseur Hendrik Beerda echt miljoenen verdienen. En hoe? Door een eigen lijn op te zetten, winkels te openen en lezingen te houden, maar: het is niet makkelijk. Pas als iemand echt doorbreekt met een eigen televisieshow, kan hij of zij er bakken met geld uithalen. Hendrik: “De kans dat dat lukt, is heel klein. Dus moet je opnieuw meedoen met een televisieprogramma en dan blijven doorhoppen.” Wie weet is John de Bever de échte winnaar van dit seizoen, die nu bezig is met een eigen realityserie.

Lees ook: Eerste deelnemer van Expeditie Robinson 2022 uitgelekt

Beeld: RTL / Martijn van Gelder