Niek ziet zichzelf voor het eerst na Expeditie Robinson: "die beentjes!"

Media door Elsemieke

Helaas voor de super fanatieke Niek Roozen viel hij vlak voor de finale af in Expeditie Robinson 2022. We hebben allemaal kunnen zien hoe Dennis hem te vlug af was tijdens het boogschieten. Na dit spel vertrekt Niek naar een hotel in Maleisië, waar hij zichzelf voor het eerst in de spiegel ziet. 

Niek ziet zichzelf voor het eerst na Expeditie Robinson: "die beentjes!"

Dinsdagavond zagen we hoe maar liefst vier halve finalisten van 'Expeditie Robinson' hun droom in duigen zagen vallen in de halve finale van de Expeditie. Voor Harry Piekema, April Darbij, Dzifa Kusenuh en Niek Roozen houdt het bij de halve finale op. In een vlog op YouTube doet Niek Roozen verslag van zijn eerste dagen na de Expeditie. Zo heeft de crew hem onder gebracht in een hotel. Samen met April bekijkt hij voor het eerst zijn lichaam én mogen de twee genieten van een absoluut feestmaal.

11 kilo kwijt

Dik was de acteur altijd al niet, maar na de Expeditie is hij enorm veel afgevallen. "Ik heb nu echt het lichaam van een kind van twaalf", zegt hij terwijl hij zichzelf voor de spiegel bekijkt. Als Niek zichzelf gaat wegen, is de verbazing nog groter. Hoewel April bijna 10 kilo is afgevallen, is Niek nog veel meer kwijt. "Ik hoop niet dat ik onder de 70 kilo kom, dat wil ik echt niet meer." Helaas voor Niek is het toch zover. De acteur weegt nu 67,4 kilo, wat betekent dat hij 11 kilo is afgevallen. "En ik had al geen vet." Gelukkig voor Niek mag hij direct daarna genieten van een maaltijd met mangosapjes, pannenkoekjes en tonijn sandwiches.

Kijkers boos om vertrek Harry

Als de kandidaten afvallen, hoort er normaal gesproken een waardig afscheid bij, maar dat gebeurde deze week niet bij Harry Piekema, tot grote teleurstelling van de kijkers. Als haar puzzel klaar is, is Harry onder de indruk. “Hoe krijg je dit voor elkaar?” Dat is direct het laatste wat we zien van Harry. Twitterend Nederland snapt niet waarom Harry zonder terugblik het programma uit is. 

Finale Expeditie Robinson

Uiteindelijk is het tijd voor de laatste proef voor de finale. Ferry is degene die de eerste proef wint en dus de eerste finalist is van Expeditie Robinson 2022. Dzifa is de afvaller in de eerste ronde. London is de tweede finalist. "Ik ga door naar de finale. De finale, even serieus. Hoe gek is dat?" Het is weerman Dennis die de proef wint van Niek. "Er gaat echt iets heel lekkers door je heen. Je bent zo ontzettend blij, want die laatste plek in de finale is gewoon voor mij."

De finale van Expeditie Robinson met Dennis, London en Ferry zie je op maandag 19 december om 20.00 uur bij RTL 4. Wij kunnen absoluut niet wachten!