Lifestyle / Celebs
Celebs

Wie is Stefano Keizers van Expeditie Robinson?

Met zijn zware stem, opvallende snor en bijzondere uitspraken is Stefano een opvallende verschijning in Expeditie Robinson 2021. Hij werd onthuld als eerste deelnemer en dat blijkt terecht, want de 34-jarige cabaretier steelt al na een paar afleveringen de show. Wie is de mysterieuze Stefano Keizers eigenlijk - en is dat wel zijn echte naam?

stefano keizers

Lees ook: Expeditie Robinson 2021: de deelnemers, locatie en datum

Alter ego Stefano Keizers

You guessed it. Stefano Keizers is niet de echte naam van deze Robinson-deelnemer. In 2015 creëerde Gover Julius Samuel Meit het alter ego 'Stefano Keizers' toen hij meedeed met het Amsterdams Kleinkunst Festival. Waarom? "Mijn ouders hadden me al zo vaak zien falen, ik wilde niet dat zij wisten dat ik eraan meedeed", verklaarde hij in 2018 tegen JFK Magazine. Hij bedacht niet alleen een nieuwe naam, maar ook een nieuw leven. Hij was in 1984 in Kameroen geboren, getrouwd met het 'zeilmeisje' Laura Dekker en werkte als CEO bij een keramiekfabriek in China. En hij zou zangles geven aan Pia Douwes en Edsilia Rombley. 

Biografie Gover Meit

De 'echte' biografie van Stefano - of nou ja... Gover steekt iets anders in elkaar, maar is minstens zo bijzonder. In werkelijkheid is de Expeditie Robinson-deelnemer in 1987 geboren. Hij is niet getrouwd, maar wel al jaren een setje met Ellis Kat. De twee delen een liefde voor kunst. Ellis is namelijk directeur bij Dakota, een platform voor moderne kunst in Amsterdam-Noord.

In 2009 studeerde Stefano af aan de Gerrit Rietveld Academie. Zijn eerste cabaretiervoorstelling was in januari 2018 en heette 'Erg Heel'. Hij kreeg enorm veel lof. De NRC vond het "het meest indrukwekkende cabaretdebuut in jaren". Stefano won kort erna ook de prestigieuze Wim Sonneveldprijs op het Amsterdam Kleinkunst Festival. Dat jaar was-ie enorm druk, want hij bracht ook nog het boek Twee Luitenanten uit. Een jaar later kwam hij met zijn volgende voorstelling Sorry Baby. Zijn nieuwe show Hans Teeuwen (mét Stefano Keizers, zonder Hans Teeuwen) is sinds 1 september 2021 te zien in theaters door heel Nederland.

Naast grappige shows en programma's opzetten, kan hij ook een aardig toontje zingen. Tot 2013 was hij zanger van de band Wooden Constructions en later sloot hij zich aan bij de muziekgroepen Meitje en longsy.

Presenteren doet hij ook nog, onder andere voor Ziggo en de NPO. Deze man kan alles!

Stefano in De Slimste Mens en Het Perfecte Plaatje

De kleinkunstenaar en cabaretier wist al eerder de harten te winnen van televisiekijkend Nederland. Zijn enthousiaste en unieke persoonlijkheid viel al op in programma's als De Slimste Mens (2016-2017), Maestro (2019) en Het Perfecte Plaatje (2020). Tijdens het laatste programma stond hij in de finale tegenover Bibi Breijman, en eindigde op de tweede plek. Stefano ging niet geheel zonder lege handen naar huis. De tweede plek leverde hem een vaste spot op in 'Humberto', de nieuwe talkshow van Humberto Tan, met zijn eigen rubriek.

via GIPHY

Stefano Keizers in Expeditie Robinson

Stefano is als de allereerste deelnemer bekend gemaakt voor Expeditie Robinson 2021. Een enorm terechte positie, want Stefano en zijn snor zijn al na drie afleveringen een van de publieksfavorieten. Hoewel hij in de trailer nog "in totale paniek" was, gingen de eerste proeven hem goed af. In de eerste proef arriveerden hij en Sterrin als tweede en vierde op het platform voor Kamp Noord, waar ook Yuki Kempees, René Meurs en Sylvana IJsselmuiden.

stefano expeditie robinson

Voorbereiding voor Expeditie Robinson

"Ik ga mezelf compleet in het diepe gooien", vertelt hij in aflevering 1. "Ik weet niet wat dit met mijn lichaam gaat doen. Ik weet ook niet wat het met mijn geest gaat doen. Juist daarom kan ik niet stoppen met er zin in te hebben." Hij heeft zich naar eigen zeggen wel goed voorbereid. "Ik wilde echt alvast een streepje voor hebben, dus ik heb mezelf als een soort Indiana Jones compleet alle materie eigen gemaakt. Ik kom tot tanden toe gewapend in deze wedstrijd." We zijn benieuwd!

Expeditie Robinson 2021 verschijnt twee keer per week op televisie, zondag om 20:00 en donderdag om 20:30 op RTL5. Op maandag en vrijdag verschijnen de afleveringen op Videoland.

 

Hoeveel we ook googelen... Er blijft een zweef van mysterie hangen rondom Stefano/Gover. Documentairemaker Lavinia Aronson probeerde de kunstenaar te doorgronden en volgde hem in 2002. Je kunt de docu 'Mijn naam is Stefano Keizers' hier bekijken.

Lees ook: Op welke locatie is Expeditie Robinson 2021 opgenomen?