Lifestyle / Celebs
Celebs

Yuki over Expeditie Robinson: 'Ik heb me niet voorbereid'

Vuur maken, zelf een bed knutselen en vis vangen. Als je meedoet met een programma als Expeditie Robinson, is het handig om deze survival skills al te oefenen. De meeste deelnemers doen voor de expeditie een cursus zodat ze de basics in de vingers hebben. Yuki Kempees had zijn eigen aanpak, vertelt hij op Instagram. 

yuki expeditie robinson

Lees ook: 8 oud-deelnemers doen mee met Expeditie Robinson 2021 op geheim eiland

Romantische gedachte

Naar aanleiding van de eerste aflevering van Expeditie Robinson 2021 postte Yuki een actiefoto op Instagram. "Zoals jullie zien heb ik nog een hoop te leren...", schrijft de 35-jarige muzikant bij een foto waarop hij een vuurtje probeert te maken. "Daar waar sommige kandidaten zich hebben voorbereid met een meerdaagse survivalcursus en als vuur masters, vis fileerders en huttenbouwers op het eiland verschenen, heb ik me precies niet voorbereid. De ervaring uit het boek (spoel aan op een onbewoond eiland en overleef) was de ervaring die ik wilde. Misschien een té romantische gedachte want het wordt afzien, maar ik heb tenminste de eerste aflevering overleefd. Kijk enorm uit naar volgende week, dat belooft wat!"

Wie is Yuki Kempees?

De 35-jarige Yuki werd geboren en getogen in Oosterhout in Noord-Brabant. Hij heeft een Nederlandse moeder en een Indonesische vader. Zijn liefde voor muziek heeft hij geërfd van zijn vader, die ook muzikant is. Yuki had ook een liefde voor voetbal en volgde een sportopleiding. Op zijn twintigste verhuist hij naar Amsterdam en studeert een bachelor Media en Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam. Daar ontdekt hij zijn grote passie voor creëren. Van muziek tot schrijven.

Kris Kross Amsterdam

Bij het grote publiek werd Yuki bekend met de succesvolle dj-formatie Kriss Kross Amsterdam waar hij sinds 2014 onderdeel van is. Samen met Maan, Tabitha en Bizzey scoorden ze de nummer 1-hit 'Hij is van mij'. In 2020 bracht hij zijn eigen geproduceerde soloalbum INDY uit met gevoelige Nederlandstalige plaatjes. 

Yuki is ook een getalenteerd schrijver. In 2014 schreef hij zijn debuutroman 'Cirkels zijn alleen mooi als ze rond zijn' die gebaseerd is op zijn eigen leven. Ook was hij jaren vaste columnist voor het tijdschrift Glamour. Momenteel is hij bezig met zijn tweede boek.

Vriendin van Yuki

Yuki is al ruim zes jaar gelukkig in de liefde met Lizzy van der Ligt. Zij is ook geen onbekende, Yuki's vriendin is al jaren actief als lifestyle influencer en heeft zelf een schrale volgers (270k) op Instagram. Ze is ook druk met het runnen van haar eigen modemerk Le Cafe Noir Studio.

In 2021 zijn Yuki en Lizzy voor het eerst ouders geworden. Op 7 januari werd hun dochtertje Jagger Kempees geboren. De zwangerschap en de weg ernaartoe was geen makkelijke vertelt ze in een interview met Cycle.

Lees ook: Expeditie Robinson 2021: de deelnemers, locatie en datum

Beeld: RTL/Tom Cornelissen