Twitter gaat los op Sandra's 'kromme arm' in Expeditie Robinson-proef

Media door Jennifer

Zo! De vijfentwintigste aflevering van Expeditie Robinson was heerlijk smullen. In deze aflevering zat weer een keihard complot, waarbij een van de deelnemers een enorm koekje van eigen deeg kreeg. Ook werd op Winnaarseiland weer gestreden om een plekje. De kijkers twijfelen wel of dit duel - en later ook de immuniteitsproef - helemaal eerlijk is verlopen... We nemen je mee door aflevering 25.

sandra expeditie robinson

Lees ook: Robinson-kijkers sceptisch over grote visvangst: ‘Die visser heeft gewoon vis in hun netje gegooid’

Sandra versus Annemiek

Na het winnen van de immuniteitsproef in aflevering 24 vertrok Annemiek naar Winnaarseiland. Van tevoren hoopte ze al direct dat ze frenemie Sandra zou verslaan tijdens het duel. Ze wilde wraak op Sandra, omdat de kokkin hun voedselvoorraad te snel had opgemaakt! Ja, joh, wie doet dat nou, terwijl ze zo'n voedseltekort hebben? Het duel werd ook vooral een felle strijd tussen de twee dames. Ze gaven allebei niet snel op. Helaas voor Annemiek hield ze het net niet lang genoeg vol. Al twijfelen de kijkers van Expeditie Robinson over het spelverloop. Is het wel helemaal eerlijk gegaan?

Immuniteitsproef oneerlijk?

De makers van Expeditie Robinson vinden het kennelijk leuk om de deelnemers te martelen. De immuniteitsproef is namelijk weer loodzwaar in aflevering 25. De kandidaten moeten zakjes met puzzelstukken verzamelen, maar zitten ondertussen vast aan een zware watertank. Veel kijkers vinden het een oneerlijke proef en dan met name voor de slanke, kleine Anouk. Ze worstelt zich er inderdaad met moeite - en vloekend - doorheen.

Verwarrende complotten

Hoewel de mannen bij de immuniteitsproef inderdaad het snelste waren, bleef het toch heel spannend tijdens de puzzelronde. Yuki kwam als eerste, maar bleef op het gebied van puzzelen achter op Jasmine. Zij vertrok weer naar het veilige Winnaarseiland. Bij de andere deelnemers begint weer het gekonkel en dat is in aflevering 25 smullen!

In eerste instantie lijkt het erop, dat Yuki zijn hoofd op het hakblok ligt. René en Britte praten over een 'Jan van Halstje'. Ze doen alsof Anouk wordt weggestemd, maar gaan vervolgens stiekem op Yuki... Of toch niet. Britte besluit namelijk de volgende ochtend tóch ineens, dat ze niet op Yuki wil stemmen. En wat doet ze dan? Juist, ze vertelt Yuki over het plan.

Koekje van eigen deeg

Ja, Britte zorgt in aflevering 25 voor heel wat verwarring bij de Robinson-kijkers. Ineens ligt niet Yuki, maar René's hoofd op het hakblok. Een koekje van eigen deeg, nadat ze vorige keer - mede dankzij hem - Jan op sneaky wijze wegstemden. Wel weer typisch Expeditie Robinson om je bondgenoten te naaien. Dat is voor Yuki overigens niet de eerste keer. In aflevering 9 naaide hij zijn maatje René ook al. Ach, het is maar een spel en de kijkers love it!

Het échte meesterbrein van Expeditie Robinson dit seizoen blijkt inmiddels ook Yuki. Door zijn slimme spel weet hij toch zijn immuniteitsring te houden en zit hij voorlopig nog wel safe. Volgens sommige kijkers is hij mede daarom een ware Robinson.

Het teruggekaatste 'Jan van Halstje' op René zorgt wel voor een flinke mes in de rug van zijn bondgenoten Britte en Yuki. O jee... vinden ze elkaar nog wel lief? Nou, gelukkig voor onderstaande kijkers blijken de drie Robinson-deelnemers nog dikke maatjes!

Lees ook: Wow! Zoveel kilo viel Robinson-deelnemer Rob Geus af: 'Ik word hier echt niet vrolijk van'